Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 01:26

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde basının oynadığı rolü vurgularken, “Bu işin gizli kahramanları medya mensupları ve basındır. Bütün basın darbe karşısında vaziyet almış ve vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir” dedi. Kendisinin de o gece 600 telefon görüşmesi yaptığını belirten Yıldırım 33’üncü Ulusal Bilişim Kurultayı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİLİŞİMİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

“Biz 15 Temmuz gecesi bilişimin gücünü gördük. Bu işin (15 Temmuz) gizli kahramanları basın mensuplarıdır. Medya çalışanlarıdır. Bir telkinle, bir çağrıyla değil, durumdan vazife çıkartarak bütün medya darbenin karşısında yer almış ve vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir. Bizim yaptığımız açıklamalar darbecilerin moralini bozan, kimyalarını değiştiren önemli bir başlangıç olmuştur.

11 SAATTE 600 GÖRÜŞME YAPTIM

11 saat içinde 600 civarında telefon görüşmesi yapmışım. Darbeye karşı yapılan operasyonlar, neler yapılması gerektiği, darbecilere karşı nasıl harekete geçilmesi ve bastırılmaları vatansever asker ve polisimizin sevki dahil bütün bunlar iletişimle oldu. Gecenin karanlığında yoldasınız ve her türlü işinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Görüntülü-görüntüsüz görüşebiliyorsunuz. Bunu Cumhurbaşkanımız da yaptı, biz de yaptık, parti liderleri de yaptı. Ama arkasındaki gerçek güç iletişim gücüdür.

Haberin Devamı

TRT’YE KISMEN GİRMEYİ BAŞARDILAR

Bunlar TRT’ye gittiler, kısmen girmeyi başardılar ama oradan hemen sonra TÜRKSAT... Oradaki kahramanlarımız şehit verdi ama TÜRKSAT’ın ele geçirilmesine, yayınların susturulmasına izin vermediler. Onlar gittiler, analog sistemden kalma, ‘Çok büyük bir çanak, olsa olsa TÜRKSAT’ı susturacak budur’ diye onu bombaladılar. O orada sadece semboldü. 1990’lı yıllardan kalan bir şey. Arkadaşlarımız ölüm tehdidi altında onları saatlerce meşgul etmeyi başardılar. Hiçbir zaman onların dediğini yapmadılar. Kısa bir süre sonra yedek sistemi devreye sokarak tekrar TRT’yi de yayına soktular.

Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır

ÖZEL SEKTÖRDE CNN TÜRK’E GİTTİLER

Özel sektörde CNN’e gittiler, orada da başarılı olamadılar. Dolayısıyla bilişimin bu darbenin bastırılmasındaki gücünü, hakkını teslim etmemiz lazım. Basın yayın kuruluşlarımızın, medya kuruluşlarımızın vatanseverlik anlayışıyla ortaya koydukları yayınlarıyla söylemleriyle katkılarını teslim etmemiz lazım.

Haberin Devamı

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Silahlı Kuvvetlerin, askerin elbisesi içine girmişler, o şanlı, şerefli ordumuzun mensubu gibi kendilerini göstererek, tankları, helikopterleri, uçakları, silahları gasp etmişler, 'Artık her şey elimizde, önümüzde kim durabilir' dercesine aymaz bir şekilde, alçak bir şekilde meydanlara inmişlerdi. Ancak her şey hesap edilmişti de hesap etmedikleri bir şey vardı. Hesap edemedikleri o şey, bu milletin istiklal ve özgürlük aşkıydı. O gün başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, milletin geleceğine sahip çıkması yönünde ortaya koyduğu irade, hükümetimizin kararlı duruşu, doğrusu MHP Genel Başkanı'nın, Sayın Kılıçdaroğlu'nun o gün tercihini milletten yana, milletin geleceğinden yana, demokrasiden yana ortaya koyması ve her türlü desteği açık bir şekilde o gece bize göstermeleri, Türkiye demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir konudur. Bu hakkı teslim etmemiz lazım

Haberin Devamı

Yıldırım, konuşmasında "Darbeden sonra siyasi duruşlarında sapma gösterenler oldu. Biz olduğumuz yerdeyiz. Konu memleket olursa gerisi teferruat. Memleket konularında siyaset olmaz. Bahçeli’ye ilkeli tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Anamuhalafetten de başlangıçtaki duruşunu muhafaza etmesi toplum beklentisiydi. Darbecilerin mağduriyetinden söz etmek şehitlerimizin ruhunu incitiyor. Tamam siyaseten hükümetle problem olabilir. Konu beka meselesi olunca siyaset biter" dedi. 

Yıldırım: 15 Temmuz direnişinin gizli kahramanı medyadır

CNN TÜRK’E ÖDÜL

KURULTAYDA, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi cuntacılara karşı yaptıkları yayın nedeniyle medya kuruluşlarına ödül verildi. Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı görüntülü telefon bağlantısıyla ekrana çıkartan Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş TBD Yönetim kurulu Başkanı İ.İlker Tabak’tan aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!