Yılbaşı yoğunluğu başladı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı yoğunluğu başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Yeni yıla yurt içi ve yurt dışında girmek isteyen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’nda zaman zaman yoğunluğa neden oldu. Hem hava hem kara trafiğinde yoğunluk yaşanırken evlerinde outranlar bu anlamda rahat bir gün geçirmiş oldu. Ayrıca birçok turistik bölgede de turizmcilerin yüzü güldü. Uludağ yüzde 100 doluluk oranına kavuştu.

Haberin Devamı

4 günlük yılbaşı tatilini fırsat bilerek yeni yıla yurt dışı ve yurt içindeki tatil mekanlarında girmek isteyen vatandaşlar havalimanına akın etti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde yolcu yoğunluğu yaşanmaması için polis, pasaport kontrol bankoları açık tutarken, yolculara daha hızlı hizmet verilmesi için yer hizmetleri personeli sayısı arttırıldı.

 

YILBAŞI YOĞUNLUĞU / Foto Galeri

 

ULUDAĞ YÜZDE 100 DOLDU

 

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da oteller, hafta sonu itibarıyla yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

7 bin 500-8 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, yaz aylarında başlayan revizyon çalışmaları nedeniyle bu sayıda bin 500-2 bin düşüş olduğu, açığın Bursa merkezdeki otellerle telafi edileceği ve tatilcilerin Uludağ'a transferinin günübirlik sağlanacağı bildirildi.

 

Haberin Devamı

TATİLCİLERE BURSA'DAN TRANSFER

 

Uludağ'daki bazı otellerde bu yaz, revizyon yapıldığını hatırlatan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, bu yüzden yatak kapasitesinde bir azalma olduğunu bildirdi. Akkuş, yatak kapasitesinde bir hayli düşüş olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Eskiden bizim Uludağ'da 7 bin 500-8 bin yatak varken, şu anda 5 bin 500-6 bin yatak var. Yani bin 500-2 bin yatak gibi bir eksiğimiz var. Bu eksiklikten dolayı da gelen turistlerimizi herhalde bundan sonra Bursa merkezde ağırlayıp, transferlerle getirip götürmeye çalışacağız. Böyle de bir projemiz var. Sadece gelen turisti, Uludağ'da konaklatma değil, gerekirse şehir merkezinde de konaklatıp, transferle Uludağ'da çıkaracağız. Zaten kayak sabah 08.00'de başlayıp, akşam 17.00'de biten bir şekilde ama 08.00'de kesinlikle kimse kayağa başlamıyor, 11.00 gibi kayağa çıkıyorlar, 17.00 gibi de bitiyor. Saat 17.00'den sonra da 22.00'ye kadar eğlencesini yapmasının ardından biz 24.00'ten sonra da tekrar Bursa merkeze indirebiliriz.”

 

Haberin Devamı

ULAŞIM TEK KALEMDE ÇÖZÜLECEK

 

Mehmet Akkuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir proje geliştireceklerine de değinerek, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz şu anda Büyükşehir Belediyesi, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) diye, İstanbul seferleri başlatacak. BUDO'nun biletleriyle ilgili, Bursa'daki metronun biletleriyle ilgili ve teleferiğin Uludağ'a çıkmasıyla ilgili biletleri seyahat acentelerimize daha imkanlı, indirimli verilmesi için paket program yapacağız. İndirimli bilet talebimiz olacak Büyükşehir Belediyesi'nden. Özellikle meslektaşlarımız, İstanbul'da paket programı yaparken BUDO'sundan, metrosundan, teleferiğinden, ulaşımını tek kalemde çözecek. Çünkü o zaman daha güzel bir imkan müşteriye sunulacak, daha uygun şartlarda, İstanbul'da Uludağ'ı ve Bursa'yı pazarlama imkanımız olacak.”

 

Haberin Devamı

Yabancı turistin en çok Rusya ve Almanya'dan, yerli ziyaretçilerin ise İstanbul ve Ankara başta olmak üzere civar bölgelerden, Türkiye'nin birçok ilinden geldiğini belirten Akkuş, “Ama İstanbul daha ağırlıklı. Çünkü İstanbul gerçekten de bizim için turizmde çok önemli bir nokta. Biz aslında kendimizi İstanbul'a pazarlayabilsek, başka taraflardan turist beklemeye ihtiyacımız yok” diye konuştu.

 

Akkuş, rezervasyonların yılbaşı ile sınırlı olmadığını, Uludağ'ın sömestre tatiline kadar çok yoğun şekilde turist ağırlayacağını vurgulayarak, “Uludağ, şu anda yılbaşı olarak paket programlarla dolu, ama ondan sonra yine sömestre tatiline kadar yüzde 85-90 doluluk oranı devam ediyor” dedi.

 

Haberin Devamı

KAPADOKYA'NIN DA YÜZÜ GÜLDÜ

 

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, özellikle 24 Aralık'ta Noel tatiline giren ülkelerin vatandaşlarından Kapadokya bölgesine yoğun bir ilgi olduğunu, yılbaşıyla beraber turistlerin bu tatil sürecini Kapadokya'da çeşitli aktivitelerle geçireceklerini söyledi.

Bölgede bu dönemde Uzak Doğulu turistlerin yoğun olduğunu, özellikle Japonya'dan, Kore'den ve Hindistan'dan gelen turistlerin yılbaşını burada

geçireceklerini belirten Durmaz, “Kapadokya'da 2012'nin son günlerinde bahardan kalma bir hava yaşanıyor. Bölgemizdeki butik otellerde yüzde 90 doluluk oranı var, büyük 5 yıldızlı otellerimiz ise yüzde 70 dolu. Bölgede şu anda Uzak Doğu'dan, Japon, Koreli ve Hindistan'dan gelen turistler var. Avrupalı yok denecek kadar az” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!