‘Yılbaşı için okullarda eğlenmeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Yılbaşı için okullarda eğlenmeyin’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 00:58

İSTANBUL Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, eğitim kurumlarında yılbaşı etkinliklerinin yapılmaması için okullara 25 Aralık’ta bir yazı gönderdi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Yıl sonu itibari ile dersleri engelleyecek her türlü eğlence, çekiliş, şans oyunu ve öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek tüm organizasyonların yapılmaması hususunda gereğini rica ederim.”

Haberin Devamı

BAKIRKÖY: DERSLER AKSAMASIN

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Gazi yazıyla ilgili “Ders programlarını aksatacak, eğlence gibi etkinlikleri içeren 2-3 satırlık bir yazı okullara gönderildi” açıklamasını yaptı.

SARIYER: HEDİYELEŞMEYİN

Sarıyer’de de İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla 29 Aralık’ta ilçedeki okullara yazı gönderilerek yılbaşı kutlamalarına yasak getirildi. Karara gerekçe olarak ‘ALO 147’ye gelen şikâyetler’ gösterildi. Yazıda şöyle denildi: “Yılbaşı nedeniyle öğrencilerin, velilerin rızası olmadan hediyeleşmeye yönlendirilmesi, okullarda yılbaşı kutlamaları düzenlenmesi gibi uygulamaların olmaması konusunda bilgileriniz ve gereğini önemle rica ederim.” Gülseven ÖZKAN

Bartın’da da SMS’li uyarı yapılmıştı

Haberin Devamı

BARTIN Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de geçen hafta okul müdürlerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, yılbaşı kutlamalarının, çocukların bilinçaltını işgal etmesine fırsat verilmemesini istemişti.

Ne sakıncası olabilir

EĞİTİM-SEN İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak kararları eleştirerek “Yeni yıl etkinliklerinin eğitim kurumlarına, çocuklara ne gibi bir sakıncası olabilir? Çocuklar birbirilerine küçük hediyeler verdiklerinde bunun ne zararı olabilir? Çocuklar yılbaşını özgürce kutlayabilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!