Yılbaşı değil Mekke’nin fethi

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı değil Mekke’nin fethi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Anadolu Gençlik Dergisi’nce (AGD) düzenlenen alternatif yılbaşı gecelerinde Mekke’nin fethi kutlandı. Kadın ve erkeklerin ayrı oturduğu gecelerde çocuklar, dua okuyup tekbir getirdi.

Konya’da 100’üncü Yıl Spor Salonu’nda yapılan Mekke’nin Fethi’nin 1375’nci yıldönümü kutlamasına salonda harem- selamlık oturan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Geceye katılanlar Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mısırlı Muhammed Cude Saad’ın okuduğu Kuranı Kerim’i dinledi.

AGD Adana Şubesi’nce Yüreğir Spor Salonu’nda da Mekke’nin fetih yıldönümü kutlandı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı kutlama programı, ilahiler ve Kuran okunmasıyla başladı. Konukların salonda harem- selamlık oturduğu geceye, çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Gecede, dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Mutasım El-Aseli de Kuran okudu.

Samsun’da ise AGD’nin düzenlediği etkinlik, şiir dinletisinin ardından Afganistanlı Hafız Kabir Muhammet Beşir’in okuduğu Kuran’ı Kerim ile devam etti. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalara 3 bin 500 kişi katıldı.

Yorgun düştü

Konya’daki kutlamaya çok sayıda kadının, küçük çocuklarıyla gelmesi dikkati çekti. Slogan atmada erkeklerden geri kalmayan kadın ve kızlar, izdiham nedeniyle omuz omuza otururken, yorgun düşenler de hafifçe kestirmekten kendini alamadı.

Alternatif kutlama

Yılbaşı gecesi bazı illerde olduğu gibi Konya’da da ’alternatif kutlama’ yapıldı. Geleneksel gecede 5 bin kişilik salon tıklım tıklım dolarken, zaman zaman baş parmaklarını havaya kaldıranlar ’Mücahit Erbakan’ sloganları attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!