‘Yılancı Hacı’ kalbine yenildi

Güncelleme Tarihi:

‘Yılancı Hacı’ kalbine yenildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 22:29

HATAY'ın Dörtyol İlçesi’nde, yılan ve akrep başta olmak üzere zehirli böcek sokmalarına karşı insanları efsunlamasıyla ünlü ‘Yılancı Hacı’ lakaplı 79 yaşındaki Hacı Macit, kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz ay Özel Adana Başkent Hastanesi’nde by-pass ameliyatı geçiren Hacı Macit, sabah saatlerinde fenalaşınca yakınları tarafından hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Yılan, akrep ve zehirli böcek sokmalarına karşı insanları efsunlamasıyla tanınan ve çıktığı televizyon programlarıyla ünlenen Macit’in cenazesi, ilçede düzenlenen törenin ardından Çaylı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Macit’in, CHP Dörtyol Belediye Başkan adayı yeğeni Kenan Macit, “Amcam geçtiğimiz ay ameliyat olmuştu. Ameliyattan sonra da rutin olarak kontrollerine devam etti. Sabah fenalaşınca hastaneye götürmek istedik fakat yolda kaybettik. Üzülüyoruz ancak yapılacak bir şey yok. Hayatı boyunca insanlara faydalı olmak için çalıştı” dedi.
‘Yılancı Hacı’ lakaplı Hacı Macit, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na yaşadığı bölgeden katılan yüzlerce askeri, Kıbrıs’a gitmeden önce akrep ve yılan sokmalarına karşı efsunladığını ve hiçbirinin bu hayvanlardan zarar görmediğini iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!