Yılan Yılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Yılan Yılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Ardıç AYTALAR / İSTANBUL
Haberin Devamı

Çin Takvimi'ne göre dün 2001 yılına girildi. Çin Ay Takvimi'ne göre 2001 yılı 24 Ocak'ta başlıyor. Çinliler, yeni yıl hazırlıklarını bitirdi bu gece aileleriyle yiyecekleri geleneksel yemeğin son hazırlıklarıyla uğraşıyor. Yeni yıla borçla girmek uğursuzluk sayıldığından herkes ödeyebileceği son borçlarını ödemeye çalışıyor.

Çin Takvimi’ne göre Yılan Yılı olan 2001'e giriş kutlamaları tamı tamına 15 gün sürecek. Kutlamalar süresince mağazalar, işyerleri kapalı olacak, Çinliler birbirlerine geleneksel hediye olan mandalina verecekler.

Yeni yıl kutlamalarının yedinci günü 'Herkesin doğum günü' olarak kabul ediliyor. Bugün için balıklardan hazırlanan özel yemekler yeniyor.

Son günse 'Chap Goh Mei' onbeşinci gün bekár bayanlar nehirlere portakal atıyorlar, bekár erkek avlamak için. Bekár erkekler de hayat eşlerini bulabilmek için gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar portakal toplamak için kayıklarda kürek çekecekler. Çin Takvimi’ne göre bu yıl metal tarafından yönetilen yılanın yılı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!