Yıkılmasın

Güncelleme Tarihi:

Yıkılmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Konyaaltı'ndaki köprünün yıkılma kararına büyük tepki gösteren vatandaşlar, ‘‘biri yapar diğeri bozar’’ mantığından vazgeçilmesini istedi.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un, Konyaaltı Sahili girişindeki köprünün yıkılacağını açıklamasına vatandaşlardan tepki geldi. Köprünün yıkılması yerine, iyileştirme projesi hazırlanarak yeniden düzenlenmesini isteyen vatandaşlar, ‘‘Biri yapar, diğeri bozar’’ mantığının terkedilmesi gerektiğini söyledi.

YARAR SAĞLAMAZ

Köprünün yıkılmasının kimseye bir yarar sağlamayacağını, aksine zarar vereceğini ifade eden vatandaşlar, ‘‘Yapılırken harcanan para ile yıkılırken harcanacak her kuruş bizim cebimizden çıkacak’’ dedi. Antalyalılar, CHP'li Belediye Başkanı Kumbul'un siyasi yandaşlarına söz verdiği için köprüyü yıktırma kararı aldığına inandıklarını belirtti.

HAVA KATIYOR

Antalyalılar, Konyaaltı Sahili Düzenleme Projesi kapsamında yapılan köprünün sahile ayrı bir hava kattığını vurguladı.

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ

Leyla ÖZDEMİR (Ev hanımı): Kesinlikle yıkılmamalı. Halkı plajdan koparmıyor aksine plaja daha güvenle bakmasına yol açıyor. Sahilin diğer bölümü serserilerle dolu.

İsmail ŞİMŞEK (Öğretmen). Bana göre alınan yıkım kararı çok yanlış. Çünkü köprü bölgeye doğal bir güzellik kattı. Bu karar gözden geçirmelidir.

Gül GÜLETLİ (Turizmci): Belediye buradaki köprü ile uğraşacağına köstebek yuvasına dönüştürdüğü yollarla uğraşsın.Kent, içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Cumhur TUĞ (Sualtı Sporları Kulübü): İki otel ve Meltem Mahallesi'nin geçiş noktası bu köprü. Yıkılmasına karşıyım.Köprüyle uğraşmasınlar.

Gülden ÇEŞİT (Öğretmen): Yıkım kararını onaylamak mümkün değil. Bir kere ekonomik olmaz. Yıkacaktınız yapılırken neredeydiniz diye adama sorarlar.

Refu ÖZEN (Emekli):

Yıkılması isabetli bir karar olur. Köprünün hiçbir fonksiyonu olduğunu sanmıyorum. Yerine merdiven yapılması gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!