Yiğit için doku tipleme kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Yiğit için doku tipleme kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 09:36

Bremen'de, lösemi hastası 7 yaşındaki Yiğit ve diğer hastalara yardım etmek için 22 Haziran Pazar günü doku tipleme kampanyası düzenlenecek.

Haberin Devamı

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) öncülüğünde düzenlenecek kampanya ile Yiğit ve diğer hastalar için umut aranacak. Saat 12.00 – 18.00 arasında Kreinsloger 126, 28777 Bremen adresindeki DİTİB Selimiye Camisi'de düzenlenecek olan kampanyaya 18 ile 55 yaş arası ve sağlıklı olan herkes katılabilecek. Aynı zamanda para bağışlayarak doku tiplemesi işlemlerinin finansmanına katkıda bulunmak da mümkün. Kampanya Bremen Sağlık Senatörü Dr. Schulte-Sasse ile Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay himayesinde düzenlenecek.

EN İYİ ŞARTLARDA BULMA ORANI 20 BİNDE 1

DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz, kampanya ile ilgili bilgi şu bilgileri verdi: “Yiğit'in hayatta kalabilmesi için dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan bir insanın kendisiyle aynı doku özelliklerine sahip olması ve kök hücre vericisi olması gerekiyor. Evet ama böyle

Yiğit için doku tipleme kampanyası
bir insan nasıl bulunur? İki insanın neredeyse aynı doku özelliklerine sahip olması nadir rastlanan bir durumdur. En iyi şartlarda bu oran 20 binde 1'dir. En kötü şartlarda ise bu oran birkaç milyonda 1'dir. Uygun bir verici bulmaktaki zorluğun nedenlerinden biri de kök hücre vericisi olmak isteyen insan sayısının hala çok düşük olmasıdır.”

Haberin Devamı

DÜNYA GENELİNDE ARAMALAR HENÜZ SONUÇ VERMEDİ

“Yiğit için uygun bir verici bulmak amacıyla dünya genelinde yürütülen arama çalışmaları bugüne kadar sonuç vermedi” diyen Kaygusuz sözlerine şöyle devam etti:
“Yiğit'e yardımcı olmak için DKMS ile birlikte bir kayıt kampanyası düzenleyen arkadaşları ve ailesi çok sayıda insanın bu kampanyaya katılarak kan örneği vermesini umut ediyorlar. Kök hücre vericisi olmak için DKMS’e kayıt yaptıran herkes dünya genelinde hastalar için bir umut ışığı olur ve belki de pek yakında bir hastanın hayatını kurtarır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!