YGS'de bu kez de hatalı soru iddiası

Güncelleme Tarihi:

YGSde bu kez de hatalı soru iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 16:54

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, basına verilen YGS kitapçığının Fen Bilimleri Testi'nin 25. sorusunun hatalı olabileceğine ilişkin görüşlerini ÖSYM'ye ilettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Köprülü yazılı açıklamasında, 27 Mart 2011'de uygulanan YGS sonrasında ortaya çıkan sorunlara ilişkin süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Yargıya intikal eden bu konunun kamu vicdanını rahatlatacak biçimde bir an önce açıklığa kavuşturulması ve sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayan Köprülü açıklamasında, “YGS ile ilgili bu süreci takip ederken, basına verilen YGS kitapçığının Fen Bilimleri Testi (Kimya) 25. sorusunun 2. öncülünde çelişkili bir ifade kullanıldığına ve sorunun hatalı olabileceğine ilişkin görüşlerimizi ÖSYM'ye ileterek anılan sorunun ÖSYM tarafından incelenmesini istedik” ifadelerini kullandı.

RİZE'DE PROTESTO

Rize'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı iddiaları nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci, pankart açarak sloganlar attı. Burada öğrenciler adına açıklama yapan Hayrullah Öz, şifre polemiklerine son verilmesini istediklerini belirterek, “Öncelikle ÖSYM kurumuna, sonra da tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Şifreleme iddialarına tatmin edici bir açıklama istiyoruz” dedi.

Önceki yıllara nazaran artırılan güvenlik önlemlerine rağmen böyle bir açık verilmesini anlamadıklarını ifade eden Öz, “Aklımıza şu geliyor. Bu kadar güvenlik önlemi olmayan yıllarda yapılan sınavlar sonucunda statü sahibi olan insanlar, haksızlıkla mı gelmiştir? 26 Mart'ta arama motorlarında en fazla mod medyan aranmış. Bunu arayan gençler, bu şifre ile ne yaptılar. Bunu öğrenmek istiyoruz” diye konuştu. Protestocu gençler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!