YGS öncesi dua yoÄŸunluÄŸu

Güncelleme Tarihi:

YGS öncesi dua yoğunluğu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2013 14:12

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrenci ve aileleri Zuhuratbaba türbesine akın etti. Öğrenciler ve aileleri önce dua etti ardından ise yanlarında getirdikleri şekerleri dağıttı.

Haberin Devamı

24 Mart Pazar sabahı gerçekleştirilecek YGS’ye iki gün kala çalışmalarını tamamlayan öğrenciler ve aileleri bugün türbe ve camilere gitti. Tercih edilen yerlerin biri ise Bakırköy’de bulunan Zuhuratbaba türbesi. Sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri, uzun kuyruklar oluşturdu. Sınavda başarılı olabilmek için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri duanın ardından yanlarında getirdikleri şekerleri çevredeki vatandaşlara dağıttı. Çocukları ders çalıştığı için türbeye dua etmeye yalnız gelen anne ve babalar da vardı. Bazı vatandaşlar mezar başındaki yoğunluk nedeniyle türbe bahçesinde oturarak dua etti. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk öğlen saatlerinde de devam etti.

BÖYLE DUA ETTİLER / FOTO GALERİ

YGS ÖNCESÄ° TÃœRBEYE AKINÂ

Haberin Devamı

Kayseri’de, pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrenciler ve aileleri, cuma namazının ardından Hz. Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin Tırmızi Hazretleri’nin türbesine akın etti, başarı için dualar etti.

Merkez Melikgazi İlçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunan Seyyid Burhanettin Tırmızi Hazretleri’nin türbesine gelen gençler ve aileleri dualar ederken, çevredekilere de şeker dağıttı. Bir yıllık yoğun çalışmanın ardından sınav maratonuna girmeye hazırlanan öğrencilere, aileleri de dua ederek onlara destek olmaya çalışıyor. Şimdiden sınav heyecanını yaşayan gençler, oldukça heyecanlı oldukları ve manevi olarak rahatlamak için YGS öncesi dua etikleri söyledi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!