Yetkililere süslenmek istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yetkililere süslenmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 10:33

HIV ve AIDS hastalarına destek olmayı amaçlayan "Buradan Yetkililere Süslenmek İstiyoruz" sergisi 14 Ekim'de Point Otel Barbaros'da açıldı.

Haberin Devamı

Sergi kapsamında fotoğraf satışlarından sağlanacak olan tüm gelir HIV ve AIDS ile yaşayan kişilere destek vermek adına Türkiye’de faaliyet gösteren Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanıyor.

YAŞAMA SEVİNCİNİ GÖSTERİYOR

Makyaj yapmak ve güzelleşmek insanları yaşama bağlayan, güne daha pozitif bakmalarını sağlayan bir araç ve çoğumuz için bir anlamda topluma kendini ifade etme biçimidir. Günlük hayatımızda sürdügümüz kırmızı bir rujla daha renkli hissedebilir ya da siyah bir göz kalemi yardımı ile bakışlarımıza anlam katarız. İşte makyaj yaparken yüzümüzden aynaya yansıyan bu mutluluktan ve yaşam sevincinden yola çıkan Fatih Akdan yakaladığı enstanteneleri bizlere geri yansıtarak bu mutluluğu anlatmak istedi.

Genç, yaşlı, kadın, erkek, öğrenci, ressam, bankacı, sporcu, tiyatro oyuncusu, makyaj sanatçısı kısacası toplumun her kesiminden birçok gönüllü de bu projeye destek olmak için ayna karşısına geçti. Kimisi süslü tuvalet masasında, kimisi vapurda, kimisi kuliste, kimisi de ofisinde...

Haberin Devamı

PROJENİN İSİM BABASI METİN ÜSTÜNDAĞ

Fatih Akdan’ın Projesi’nin isim babası ve serginin sembolü haline gelen karikatürün sahibi ise ünlü Karikatürist Metin Üstündağ. Güçlü mizah kalemini çoğu zaman toplum ve kadın erkek ilişkileri, modern toplum ve bastırılan kişilikler, toplum ve önyargılarımız gibi konuları hicvetmek için kullanan Metin Üstündağ projeye hediye ettiği karikatürü ile projenin vermek istediği mesajı kısa yoldan veriyor.

Proje M.A.C kozmetik ana sponsorluğunda ve SONY ile Piola'nın da desteğiyle gerçekleşiyor. Sergi 1 Kasım 2010, Pazartesi gününe kadar Piola’da görülebilir.

FATİH AKDAN KİMDİR?

Fatih M. Akdan; 1983 Almanya doğumlu olan Fatih M. Akdan, liseyi Adana’da okudu. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde okurken fotoğrafla ilgilenmeye başladı. Ürün, portre fotoğrafçılığı dışında fotoroman da hazırlayan Fatih M. Akdan, Toplum Gönüllüleri Vakfı İletişim Sorumlusu görevini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!