Yetişirse referandumu seçimle birlikte yaparız

Güncelleme Tarihi:

Yetişirse referandumu seçimle birlikte yaparız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 00:00

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, "Eğer bir referandum sandığı konulacaksa her iki sandık yan yana olabilecek mi?

Bunu yetiştirebilecek misiniz?" sorusunu, "Zamanında yetişirse koyabiliriz. Bizim için engel yok" diye yanıtladı. Aydın’ın bu sözleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik düzenlemeyi halkoyuna sunması ve takvimin yetişmesi halinde, seçim ve referandumun 22 Temmuz’da birlikte yapılabileceği anlamına geliyor.

BÜYÜK ZARF

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, binlerce aday göstermeleri halinde bunların birleşik oy pusulasında yer alamayacağı ve seçimin tıkanacağı açıklamasına, Aydın, "Devlet her şeyi halleder. Bu çok zor bir iş değil. Büyük zarf yapar, büyük oy pusulası yapar, düzenler" karşılığını verdi. Aydın, şu anda planlanan mevcut oy pusulasında 21 siyasi partinin yer alacağını ve oy pusulasının 82 santimetre olarak belirlendiğini söyledi.

KÜTÜKLERE BAKIN

Aydın, seçmen kütüklerinin güncellenmesi konusunda da şöyle dedi: "Hiçbir sıkıntımız yok. Bu konuda bilen bilmeyen konuşuyor. Seçmen kütüklerimiz çok sağlıklı, şu anda da askıda. Herkes gidip kendini kontrol ettirsin. Daha bir hafta süre var. Herhangi bir eksiklik yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!