Yeşilnil'in resimleri İzmir Sanat Bienal'inde

Güncelleme Tarihi:

Yeşilnilin resimleri İzmir Sanat Bienalinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 15:04

Uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden Ressam ve Caz sanatçımız Ayşegül Yeşilnil'in resimleri, 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienalinde.

Haberin Devamı

Türk sanatındaki seçkin isimleri içeren kadrosuyla Bienal’e onur konuğu olarak katılan Niş Galeri'nin sergileyeceği resimler Uluslararası İzmir Fuar alanında görülebilir.

İzmir'de yetişen ve Güzel Sanatlar eğitimini alan Yeşilnil, İsveçli rock grubu "İubar"ın isteği üzerine grup üyeleri tarafından İstanbul'daki atölyesinde gerçekleştirilen performans sonrası, müziği resimledi.

Bu özel projedeki eserler, farklı ülkelerde yaşayan sanatçıların birbirlerinin ses, söz ve renklerinin etkileşiminin sonucunu görebilmek düşüncesinden yola çıkılarak hazırlandı.

Sanatsal kardeşliği simgeleyen proje kapsamında ürettiği resimler ve detaylarından oluşan fotoğraflar, Stockholm-Rookie Müzik Festivali’nde grubun performansı boyunca barkovizyonda gösterildi.

Haberin Devamı

Yeşilnilin resimleri İzmir Sanat Bienalinde

Yeşilnil, 2009 yılında UNESCO- A.I.A.P'ın Meksika - Campeche'deki Maya tapınağında düzenlenen VI. Uluslararası Avrupa ve Amerika Görsel Sanatlar Bienalinde "Ayşegül'ün Rüyaları" adlı resimleri ile Türkiye'yi temsil etti.

"Mucize" (Milagro) başlıklı konferansının anında çevirisi, Nisan 2011'de, A.I.A.P (Dünya Plastik Sanat Dernekleri) Dünya başkanı seçilen Rosa Maria Burillo Velasco tarafından yapıldı. Ani işitme kaybına uğrayan sanatçımızın, bu döneminde ve aylar sonra tekrar duyumunu geri kazanması sürecinde oluşturduğu, yeniden doğuşu sembolize eden resim serisini anlattığı konferans ve diğer önemli resimlerini içeren barkovizyon, dünyanın en önemli sanat otoriteleri ve seçkin izleyici topluluğu tarafından, büyük ilgi, hayret ve takdirle karşılanmış, Komite tarafından "Uluslararası Ustalık Belgesi" ile onurlandırılan sanatçımıza, tablolarını ürettiği dönemin trajik bağından dolayı Türk “Frida Kahlo” benzetmesi yapılmıştı.

Ülkemizde resim ve caz sanatını profesyonelce icra eden tek sanatçı olan Yeşilnil'in 4 resimden oluşan "İubar" adlı resim serisinin orijinalleri ilk kez 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali’nde sergilenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!