Yeşil'in adamları hırsızlık da yapmış

Güncelleme Tarihi:

Yeşilin adamları hırsızlık da yapmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Şehitlerin intikamı almak’ ve ‘vatanseverlik’ gibi gerekçelerle suikast düzenledeklerini açıklayan tetikçilerin, hırsızlık yaptıkları ve daha birçok adi suçtan sabıkalarının bulunduğu ortaya çıktı.

İHD Genel Başkanı Akın Birdal'ı, Türk İntikam Tugayı TİT adına vurduklarını açıklayan tetikçilerin ‘adi suçtan’ sayfalar dolusu sabıkaları olduğu ortaya çıktı. ‘Şehitlerin intikamı almak’ ve ‘Vatan hainlerinden hesap sormak’ gerekçesiyle Birdal'a silahlı saldırı düzenlediklerini savunan sanıkların, işyeri hırsızlığından, çek senet tahsilatçılığına, tahsilat amaçlı işyeri kurşunlamaktan, adam yaralamaya kadar varan bir sürü sabıkası olduğu belirlendi.

Bir polis çocuğu olan tetikçi Bahri Eken'in sabıkaları şunlar:

1993 yılında İstanbul'da işyeri hırsızlığı. 1998 yılında İstanbul'da Tahsilat amaçlı işyeri baskını. 1998 yılında adam yaralamak.

Suikast planlayıcılarından Hasan Hasanoğlu'nun da 9 ayrı sabıkası ortaya çıktı:

1995 yılında tahsilat amacıyla işyeri kurşunlamak, aynı yıl tabancayla adam yaralamak, 1996 yılında 2 kez ruhsatsız silah taşımak, 1997 yılında tabancayla adam yaralamak, aynı yıl çek tahsilatı, 1998'de tahsilat amacıyla işyeri basmak, aynı yıl sahte kimlik kullanmak ve Muğla'da adam yaralamaktan 9 ayrı sabıkası çıktı.

Adını ilk kez Flash TV baskınıyla duyuran çetenin diğer üyesi Erkan Ulaş da tahsilatçı çıktı. Ulaş'ın sabıkaları:

1995 yılında İstanbul'da tabancayla adam yaralamak, 1996 yılında silahla ateş etmek, aynı yıl tabancayla adam yaralamak ve 1997 yılında Flaş TV baskınından sabıkaları olduğu anlaşıldı.

Sanıklardan Ahmet Fulin ise 1979 yılında Elazığ'da dinamit atmaktan sabıkalı çıktı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!