Yeşil sebzelerin fiyatı arttı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sebzelerin fiyatı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 13:26

Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KONMESKOM) Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, ıspanak ve kırmızı lahana gibi kışlık yeşil sebzelerin fiyatının, geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttığını belirtti.

Gürbüz, Ramazan sofralarından en fazla yer verilen sebzelerin başında “yeşillik” olarak tabir edilen yeşil sebzelerin bulunduğunu söyledi.

Ancak içinde bulunulan dönemin, yeşil sebzeler için üretim sezonları arasında kalan, ürün miktarının son derece az olduğu ara bir dönem olduğunu anlatan Gürbüz, şunları kaydetti: “Bu nedenle Ispanak ve kırmızı lahana gibi kışlık yeşil sebzelerin fiyatı, geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttı. Örneğin bugünlerde hallerde sadece yerli malı ıspanak var ve piyasaya sunulan miktar da son derece az. Arz, talep miktarının altında kaldığı için geçen yıl Ramazan ayında kilosu 20 YKr'ye satılan ıspanağın fiyatı bugün 50 YKr seviyelerinde. Geçtiğimiz yıl 20-25 YKr seviyelerinde olan kırmızı lahananın fiyatı da bu yıl ıspanakla yaklaşık aynı seviyede. Geçen yıl Ramazan ayında 10-15 YKr olan bir adet marul 40-50 YKr, fiyatı 50 YKr olan taze soğan ise bugün 1 YTL'den satılıyor.”

Gürbüz, kışlık sebze fiyatlarının Ramazan sonu itibariyle ürün miktarının artmasıyla yeniden eski seviyelerine döneceğini sözlerine ekledi. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!