Yeşil sahalarda tarihi Anneler Günü

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahalarda tarihi Anneler Günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

Dünyada ve Türkiye’de ilk kez bir futbol maçında futbolcular dışında hakem top toplayıcısı, polis, stadyum görevlisi sadece kadınlardan oluştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kadın futbol kulübü başkanı unvanına sahip Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, Alanyaspor’la yaptıkları maçı sadece kadınların izlemesine izin vermişti ancak erkek taraftarların Bursa- Beşiktaş maçındaki gibi taşkınlık yapması ihtimaline karşı karar değişti ve erkek taraftarlar da maça alındı. Maç Çankırı Belediyespor’un 2-0 üstünlüğü ile bitti.

Gül ve şalla karşılandılar

Karaali’nin bu kararı ile Çankırı’da tarihinde ilk kez erkek seslerine alışık stadyum, kadınlarla renklendi. Kendileri için de farklı bir tecrübe yaşayan Çankırılı kadınlar, dün saat 15.30 başlayan karşılaşma için sabahın erken saatlerinde kentin farklı noktalarında buluşarak stadyuma doğru hareket etti. Kadınları stadyum kapısında da özel sürpriz bekliyordu. Karşılaşmayı izlemeye gelen her kadına Anneler Günü olması dolayısıyla kırmızı gül ve bir çanta içinde hazırlanmış kuruyemiş, Çankırı’nın meşhur kaya tuzu ve şal hediye edildi.

Haberin Devamı

Kadınları girişte de kadın polisler arayarak içeriye aldı. Her maç öncesi olası bir olay için güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi bu sefer stadyumun uzağında erkek taraftarları maça almamak için önlem aldı. Maç öncesi sahaya çıkarak incelemelerde bulunan 3 kadından hakem triosu da güllerle karşılandı. Maçın dördüncü hakemliğini de bir kadın üstlendi. FİFA Kokartlı orta hakem Dilan Deniz Gökçek, yardımcıları Sibel Yamaç ve Belgin Kumru ile dördüncü hakem Neslihan Murat Dağı ilk kez böyle bir maç yöneteceklerini, çok heyecanlı olduklarını söylediler. Orta Hakem Gökçek, “Kulüp başkanının bayan olduğunu biliyordum. Ama çok güzel bir tesadüf Anneler Günü’ne gelmesi. Sahalara medeniyet geleceğinin bir göstergesi bu karşılaşma. Bayanlar bize erkekler gibi küfür etmez ama belki serzenişte bulunur” dedi.

Yeşil sahalarda tarihi Anneler Günü

Anneye destek

Karaali’nin 17 yaşındaki kızı Merve de “Bütün maçlara annemler birlikte geliyorum. Annem çok mücadeleci bir kadın. Her şeyin ilkini yapıyor, kendisini tebrik ediyorum. Çankırıspor sayesinde futbola ilgimiz arttı” diye konuştu.

Erkeklere örnek olsun

Haberin Devamı

ÇANKIRI Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali şöyle konuştu: “Ya dünya kadınlar gününde ya da anneler gününde böyle bir şey yapmayı çok istiyordum. Maçın Anneler Günü’ne denk gelmesi çok iyi oldu. Dünya futbolunda Türk kadının geldiği nokta da çok önemli. Bursa- Beşiktaş karşılaşması öncesinde yaşanan gelişmelerden sonra Türk futbolunda güzel şeylerin olduğunun da göstergesi. Bir ilki gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!