Yeşil pasaport kaldırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşil pasaport kaldırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, üst düzey devlet memurlarına verilen yeşil pasaportların kaldırılacağını bildirdi.

Tantan, FP Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Niyazi Yanmaz'ın yeşil pasaportların kaldırılmasına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Tantan, 1, 2 ve 3. derece kadrolarda bulunan devlet memurlarına verilen ``Hususi damgalı'' (Yeşil) pasaportun gereğinden fazla yaygınlaştırılarak ``Umuma mahsus'' hale geldiğini belirtti.

Tantan, yeşil pasaport sayısındaki artışın, bu tip pasaportları vizeden muaf tutan ülkelerce vize uygulamasını gündeme getirdiğini, bununla birlikte yine vizeden muaf tutulan diplomatik ve hizmet damgalı pasaportlar için de vize uygulanması tehlikesini doğurduğunu kaydetti.

Tantan, AB'ye uyum süreci içersinde, böyle bir uygulamanın Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunmaması nedeniyle yeni hazırlanan ``Pasaport yasasında değişiklik yapılmasına'' ilişkin tasarı taslağında ``Hususi Damgalı'' pasaport ile ilgili hükümlerin kaldırılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Tantan, yeşil pasaportun kaldırılmasının ardından herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için pasaport yasası gereğince kendilerine diplomatik pasaport verilmesi mümkün olmayan kamu görevlilerinden resmi görev ile yurt dışına gönderilenlere ``Hizmet Damgalı'' pasaport verilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!