Yeşil Kart alamayınca intihara kalkıştı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Kart alamayınca intihara kalkıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 17:32

DÜZCE’de hasta olan 2 yaşındaki kızı C.’nin tedavisi için Yeşil Kart alamadığını iddia eden 25 yaşındaki Ö.K., kucağında kızıyla birlikte bir alışveriş merkezinin terasına çıkarak intihar etmek istedi. Görüştüğü psikoloğa kızını veren Ö.K., daha sonra ikna olarak intihardan vazgeçti.

Haberin Devamı

Olay saat 14.30 sıralarında, 5 katlı bir alışveriş merkezinde meydana geldi. İşsiz olan Ö.K. kucağındaki kızı ile birlikte terasın kenarına çıkarak intihar edeceğini söyledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil ekibi geldi. Polisler uzun süre Ö.K’yi ikna etmeye çalışırken, tesadüfen olay yerinden geçmekte olan bir dershanede görevli psikolog Müjde Sandıkçıoğlu terasa geldi.

Müjde Sandıkçıoğlu, Ö.K.i’yi ikna ederek kucağındaki C.’yi aldı.

Terasın kenarında bulunan Ö.K., Düzce Valisi Vasip Şahin ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polisler cep telefonundaki kişinin vali olduğunu söyleyerek, Ö.K. ile görüştürdüler. Ö.K.’nin konuştuğu kişinin vali olup olmadığı bilinmezken, Ö.K. bir ara atlayacak gibi yapınca vatandaşlar panikleyerek, “vali geldi” diye bağırdılar.

Bir süre sonra olay yerine gelen Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer ve psikolog Müjde Sandıkçıoğlu, Ö.K.’yi ikna ederek atlamaktan vazgeçirdi.

Gözaltına alınan Ö.K. polis merkezine götürülürken, kızının rahatsız olduğu ve tedavi süresince yeşil kart alamaması nedeniyle bunalıma girdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!