'Yeşil adam 'öldür' dedi'

Güncelleme Tarihi:

Yeşil adam öldür dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 20:29

Henüz 5 yaşındaki oğlunu elleriyle, 4 aylık kız bebeğini de yastıkla boğarak öldüren annenin ifadesi kan dondurdu: “3 aydır yeşil bir adam görüyorum. Çocuklarımı öldürmemi o istedi!”

Haberin Devamı

İstanbul Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 41’inci Sokak’ta 4 Şubat 2017 gecesi, iki çocuk annesi Hatice Tiryaki (26), eşinin işte olduğu sırada, 5 yaşındaki oğlu Muhammet’i elleriyle, 4 aylık bebeği Rabia’yı da yastıkla boğarak öldürdü. Genç anne, daha sonra erkek kardeşini arayarak, “Çocuklarımı öldürdüm” dedi. Eve gelen kardeşi Uğur Arı, cesetleri buldu. Gözaltına alınan Hatice Tiryaki, savcıya verdiği ifadede, eşiyle aralarında sorunlar bulunduğunu ve çocuklarının uzun süredir hasta olduğunu belirtti.

‘İYİLİKLERİNİ İSTEDİM’

Genç anne, ifadesinde özetle şunları söyledi: “Yaklaşık 3 aydır ‘yeşil bir adam’ görüyorum. Oğlum, ‘Artık iğne vurulmak istemiyorum anne’ diyordu. Yeşil adam da bana, ‘Çocuklarını öldürürsen onlar için en iyisi olur, iğne de vurulmazlar’ dedi. Onların iyiliğini istiyordum. Olay anını hatırlamıyorum. Eşim beni evden hiç çıkarmadığı için psikolojim bozuldu. Kendimi iyi hissetmiyorum.”

Haberin Devamı

Savcı: ‘DURUMU İYİ DEĞİL’

İfadeyi alan savcı, şüphelinin sürekli titrediğini, ağladığını belirterek, akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda şüpheye düşüldüğünü sorgulama tutanağına not düştü. Sevk edildiği Bakırköy 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde de, “Bana yardım edin” diyen Tiryaki, tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!