Yerli Dallas’da şok

Güncelleme Tarihi:

Yerli Dallas’da şok
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gömlek Kralı eşini öldürdüğü iddia edilen Berrin Akın'la birlikte idamı istenen Dr. Hayrettin Akan, ‘‘Bebeğin babası benim’’ diyerek ilişkilerini itiraf etti.

İzmir'de aylardır konuşulan, trilyonluk miras için cinayet olayındaki şok gelişme, ünlü Dallas dizisini geride bırakan ilişkileri gözler önüne serdi. İzmir'de ‘Gömlek Kralı’ olarak tanınan ünlü tekstilci Ömer Akın'ı, eşi Berrin Akın'la birlikte öldürdükleri iddia edilen Dr. Hayrettin Akan, bugüne kadar reddettiği ‘yasak aşk’ suçlamasını açtığı babalık davasıyla itiraf etti.

Davanın seyri değişti

Dr. Akan, Ömer Akın'ın ölümünden 20 gün önce eşi Berrin Hanım'ın dünyaya getirdiği bebeğin kendisinden olduğunu açıkladı. Bu gelişme, Dr. Akan'ın, ‘yasak aşk’ yaşadığını itiraf ettiği Berrin Hanım'la birlikte ‘tasarlayarak cinayet’ suçlama-sıyla yargılandığı davayı da etkileyecek. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hayrettin Akan, ‘‘Evlilik dışı ilişkimiz vardı’’ dediği Berrin Akın'ın 19 Temmuz 1996'da Özel Sağlık Hastanesi'nde dünyaya getirdiği kız bebeğin kendisinden olduğunu açıkladı. Bu iddiasını belgeleyeceğini belirten Dr. Akan, 1.5 yaşındaki Emine'nin kendi nüfusuna kaydedilmesini talep etti. Ünlü tekstilci Ömer Akın'ın ölümünün şüpheli olduğunu ileri süren yakınlarının savcılığa başvurmasıyla başlatılan ve tam 19 ay süren soruşturma sırasında, hem Berrin Akın, hem de Dr. Hayrettin Akan, cinayet ve yasak aşk iddiasını kabul etmemişti.

Doktorun yalanı

Dr. Akan, Akın ailesinin doktoru olduğunu belirterek, ‘‘Daha önceki eşlerinden çocuğu olmayan Ömer Akın'ı bir dizi tedavi sonucunda çocuk sahibi olmasını sağladım’’ demişti. Dr. Akan'ın sürpriz itirafı şaşkınlıkla karşılandı. Hukukçular, Dr. Hayrettin Akan'ın, cinayet suçlamasıyla yargılanmasının yanısıra, sahtecilik yaptığı gerekçesiyle de yargılanabileceğini vurguladılar.

Hülle evlilikler de yaramadı

Ömer Akın'ın ölümünden hemen sonra, iki çocuğunun annesi olan eşi Keriman Aygen'den boşanan Dr. Hayrettin Akan, cinayet soruşturması sürerken sürpriz bir evlilik yaptı. Dr. Akan, Berrin Akın'ın işyeri komşusu tekstil işçisi Seher Sonat'la evlendi. 'Yasak aşk' iddiasının diğer kahramanı Berrin Hanım da eşinin ölümünden tam bir yıl sonra İzmir'in ünlü simalarından, Konak eski Belediye Başkanı Avukat Hüseyin Özdilek'le Marmaris'teki gizlice kıyılan nikahla yaşamını birleştirdi.

Eşlerinden ayrılar

Peşpeşe gelen nikahları ‘‘şike’’ olarak değerlendiren davacı Akın kardeşler, ‘‘İlişkilerini gizleyip, soruşturmayı etkilemek için anlaşmalı evlilik yaptılar. Bu nasıl evlilikse her ikisi de nikahlı eşleriyle ayrı evlerde oturuyorlar. Sorunları halledince evlenecekler’’ suçlamasında bulundu. Oaylar ve savunmalar birbirini izlerken, Dr. Akan'ın itirafta bulunması, bugüne kadar birlikte hareket ettiği Berrin Akın'la yollarını ayırdığı şeklinde yorumlandı.

Bebeği kocasından değilmiş

Trilyonluk mirasa konan Berrin Akın, kocası Ömer Akın'ı öldürmekle suçlanıyor. Berrin Akın'ın bebeğinin, kocasından değil doktor sevgilisinden olduğu açıklandı.

Aşk iddiaları gerçek çıktı

Gömlek Kralı Ömer Akın cinayetinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Berrin Akın' la aşk yaşadıkları iddia edilen doktor Hayrettin Akan , ‘‘Bebeğin babası benim’’ diyerek davanın seyrini değiştirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!