Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Akşener’in zor gecesi

Güncelleme Tarihi:

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Akşener’in zor gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 07:00

İYİ Parti’de mahalli idareler seçimlerinde alınan yüzde 3.5 oranlık sonuç çatlak seslerin yükselmesine de neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mahalli İdareler Seçimleri’ne ilişkin saat 14.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

Haberin Devamı

Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Prof.Dr. Bilge Yılmaz, Genel Başkanı Akşener’i de istifaya davet etti. Eski İYİ Partili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Özkan da sosyal medya hesabından Akşener’in kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını iddia etti. İYİ Parti kaynakları iddiayı doğrulamazken, partide Akşener’e karşı istifa çağrılarının artması bekleniyor.

EVİME DÖNERİM DEMİŞTİ

Akşener, seçim öncesinde yaptığı açıklamasında da istenilen sonucu alamadıkları takdirde evine döneceğini belirterek, istifa kararının sinyallerini vermişti. 

Oyunu kullandıktan sonra seçim sonuçlarını önce evinden, sonra bir arkadaşının restoranından ve daha sonra da parti genel merkezinden takip eden Akşener, herhangi bir açıklama yapmayarak da dikkat çekti. Akşener, sessizliğini korurken İYİ Parti Genel Merkezi’nde büyük bir hayal kırıklığının yaşandığı görüldü.

Haberin Devamı

KURMAYINDAN AKŞENER’E İSTİFA ÇAĞRISI

İYİ Parti’de yerel seçimlerde alınan beklentinin altındaki sonuçlar partide tartışma yarattı. Partinin önemli kurmaylarından Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener’i de istifaya davet ederek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başkanlık Divanı’nda yer alan ve Akşener’in kurmaylarından olan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi. 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün saat 14.30'da yerel seçime ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!