Yerel şarkıcı ve eşine fuhuş davası

Güncelleme Tarihi:

Yerel şarkıcı ve eşine fuhuş davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 11:45

ADANA’da, 17 yaşındaki L.A.’yı erkeklere pazarladıkları iddiasıyla tutuklanan yöresel şarkıcı 46 yaşındaki R.N. ve kuaför eşi 40 yaşındaki Ş.N., ‘Çocukları fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak ve aracılık ettirmek’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Adana 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya L.A. katılmadı. Tutuklu yargılanan çift, suçlamaları kabul etmedi. L.A.’yı eşinin acıyarak işe aldığını belirten şarkıcı R.N. şunları söyledi:

“Yanımızda yaklaşık 4 yıl çalıştı. 2008’de dükkanı kapattık. Bu süre içerisinde bir kaç kez şarkıcı olmak istediğini söyleyerek, yardımcı olmamı istedi. Yaşı küçük olduğu için kabul etmedim. Ayrıca bu süre içerisinde 2 kez evden kaçtı. Bizden maddi durumu iyi olmadığı için özellikle rica ettiğinden, yine işyerinde çalışmasını kabul ettik. İlkinde halasına gitmişti. Oradan alıp çocuk şubesine götürdük. İkinci kaçışında nereye gittiğini bilmiyorum. Otele götürüp fuhuşa teşvik etmedim. Aracı olmadım.”

‘İŞYERİMDEN 2 KEZ HIRSIZLIK YAPTI’

L.A.’yı bir müşterisinin tavsiyesi üzerine acıyarak işe aldığını belirten Ş.N. de, “Müşterim, yanında getirdiği L.A.’nın ailesinin maddi durumunun çok kötü olduğunu, babasının işsiz, annesinin hasta olduğunu söyleyerek benim yanımda çalışmasını isteyince işe aldım. Ailesine ve kendisine yardımcı oldum” dedi. İşyerinde çalışırken L.A.’yı markete gönderdiğinde geri dönmediğini de belirten Ş.N. savunmasında şöyle konuştu:

“Dönmeyince, eşime ve ailesine haber verdim. Sonra halasının kızı beni arayıp yanlarında olduğunu söyledi. Polisle birlikte gidip oradan alıp sonra da evlerine teslim ettik. İşyerimden iki kez hırsızlık yaptı. Ben hal ve hareketlerini beğenmediğimden, kaçmasından bir süre sonra işten çıkarttım. Evlerinden bir kez daha kaçmış, o zaman yanımda çalışmıyordu. Bir hafta dışarıda kalıp tekrar evine dönmüş. Üçüncü kaçışında ise beni aradı ‘Eve döneceğim, ancak babamdan korkuyorum dönemiyorum. Bana yardım et’ dedi. Ben ve eşim, polise sığınmasını söyledik. Ben ya da eşim kendisini herhangi bir şekilde fuhuş yapmaya teşvik etmedik. Aracı olmadık.”
Fuhuşa teşvik edildiğini iddia eden L.A.’nın, gelip ifade vermesi için duruşma ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!