Yenilmez bir Türkiye için meditasyon zamanı

Güncelleme Tarihi:

Yenilmez bir Türkiye için meditasyon zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 00:00

Her anlamda yenilmez bir ülke olmak mümkün mü? Transandantal Meditasyon Merkezi’nin başkanları Dr. Albert Baruh ve Dr. Vesile Baruh’a göre bu sorunun yanıtı ’evet’... Başkanlar, transandantal meditasyon yöntemiyle bir ulusun tamamının yenilmezliğe ulaşmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Türkiye’de 1966 yılından bu yana faaliyet gösteren Transandantal Meditasyon Merkezi, New York Küresel Finans Merkezi adlı kuruluşla yaptığı çalışmalar sonrası yeni projeleri hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. Merkezin başkanları Dr. Albert Baruh ve Dr. Vesile Baruh’un yaptığı açıklamaya göre ise Transandantal Meditasyon yöntemiyle sadece bireylerin değil bir ulusun tamamının yenilmezliğe ulaşması da mümkün...

Dernek, doğru eğitim ve uygulamayla birkaç ay içinde olumlu sonuçlar elde edileceğini savunuyor. Hollanda’daki Maharishi Veda Üniversitesi ve ABD’deki Maharishi Yönetim Üniversitesi ile birlikte çalışan TM Merkezi eğitmenleri, günde iki kez 20’şer dakikalık seanslarla çok daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum yaratmayı hedefliyor. Bunun için de gönüllü vatandaş ve devlet desteği bekliyor.

Dr. Albert Baruh ve Dr. Vesile Baruh’a göre "yenilmez bir Türkiye" yaratmanın yolu da şunlardan geçiyor:

k Transandantal Meditasyon’un bireyler üzerinde yarattığı uyum etkisi, ulusal yaşamda da olumluluk, yaratıcılık ve bolluk şeklinde kendini gösterir. Aydınlanmış bireyler, tüm toplumun gerilimini azaltabilir. Bu topluluğun ülke nüfusunun yüzde birinin kare kökü kadar olması yeterli. Türkiye için bu sayı 900 kişiye denk geliyor.

k Yeni nesil liderlerin yetiştirilmesi için ülke çapında yenilmezlik okulları açılmalı. Burada öğrencilere geleneksel akademik çalışmalarla birlikte Transandantal Meditasyon da uygulamalı.

k Ülke çapında Vedik sağlık klinikleri açılmalı. Bu klinikler toksinlerin birikmesini engellemek için mevsimlik fizyolojik arındırma sağlayacaktır.

k Gelişigüzel inşa edilmiş evler ve şehirler, hastalık ve sorun kaynağı... Oysa binlerce yıllık bilgi geleneğinden gelen doğal mimarlık ilkelerine göre inşa edilmiş ev ve şehirler, şans ve bolluk getirir. Buna göre evlerin ya da binaların giriş kapıları kuzey veya doğuya bakacak şekilde inşa edilmeli. Çünkü kuzey yönü insana bolluk ve mutluluk etkisi, doğu yönü ise aydınlanma, bolluk ve doyum etkisi verir.

k Bütün dünyada önemi anlaşılan organik tarıma Türkiye’de de daha çok önem verilmeli. Yoksullara iş imkanı sunulup, kendi ülkelerinde organik tarımı başlatmaları için beceriler kazandırılmalı. Dünya üzerinde yaklaşık 40 milyon hektarlık kullanılmayan verimli tarım arazisi bulunuyor.

Günde 40 dakika yeter

Transandantal Meditasyon tekniği, sabah ve akşamları 15-20 dakika, rahat bir yere oturarak gözler kapalı uygulanan ve güç sarfı gerektirmeyen, doğal bir zihin tekniği... Uygulamak için belli bir inancın olması veya özel bir hayat tarzının kabul edilmesi gerekmiyor.

Transandantal Meditasyon nedir

1957’de Maharishi Mahesh Yogi tarafından kurulan Transandantal Meditasyon Programı, dağınık bir halde olan, binlerce yıllık Veda metinlerini yeniden düzenledi. Maharishi’nin Veda Bilimi ve Teknolojisi’nin zihin alanındaki tekniği olan Transandantal Meditasyon Programı, insanın kendisini geliştirmesi için dünyada yaygın şekilde uygulanan bir program. 30 ülkede Maharishi Veda Üniversiteleri ve Maharishi Veda Okulları var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!