Yenilikçiler de Abant toplantılarında

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçiler de Abant toplantılarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 12:55

Geleneksel olarak düzenlenen 4. Abant Platformu, Abant Palas Otel'de çalışmalarına başladı. Yenilikçiler’in önde gelen isimlerinden Bülent Arınç da toplantıya katıldı. Arınç, “Fikirlerden istifade etmek için” platformda yer aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Platform Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Aydın, açılış oturumunda, Abant Platformu'nda, Türkiye'nin hayati önem taşıyan problemlerinin ele alındığını, tartışmalara her çizgiden insanların katılmasına önem verildiğini belirtti.
Bu yıl çoğulculuk ve toplumsal uzlaşma konusunun ele alınacağını ifade eden Aydın, bu amaçla iki ayrı komisyon oluşturulduğunu, katılımcıların burada düşüncelerini ifade edeceklerini kaydetti.
TOPLUMSAL DEĞİŞİM VE DEMOKRASİ
Prof. Dr. Mete Tunçay da açılış oturumunda, laik, katılımcı, hukuka saygılı bir demokrasi için çoğulculuk olması gerektiğini belirterek, ''Toplumdaki insanlar aynı hızardan çıkmış gibi birbirine benzerse toplumsal değişme ve demokrasi olmaz'' dedi.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın ''fikir oluşumu'' olarak nitelendirilen platformun açılış oturumunda, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ile Bolu Valisi Mehmet Ali Türker de birer konuşma yaptılar.
GİZLİ GÜNDEM VE TELKİN YOK
Bu arada, Prof. Aydın, gazetecilerin soruları üzerine, toplantı öncesinde bir basın mensubunun, ''Abant'ın gizli gündemi ne?'' diye sorduğunu anlatarak, ''Abant'ın gizli bir gündemi yok. Abant'a gelenlerin yüzde sekseni üniversitelerde hoca. Biz hocaların gizli gündemi olmaz. Burada ne konuşuluyorsa, herşey ortada, katılımcılara herhangi bir telkin söz konusu değil'' diye konuştu.
YENİLİKÇİLER FİKİRLERDEN İSTİFADE EDİYOR
Öte yandan, Manisa Bağımsız Milletvekili Bülent Arınç, toplantıya verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni oluşumun Anadolu'da büyük bir heyecanla karşılandığını ve bu heyecanın yakında kurulacak olan yeni siyasi partiye yansıyacağını belirten Arınç, ''Bize partinizin adı ne diye soruyorlar, parti için düşünülen adlar var, partinin adını en sonda açıklayacağız'' dedi. Kendilerinin bağımsız milletvekili olduklarını hatırlatan Arınç,''Bu oluşum yakında partiye dönüşecek, yeni oluşum mecliste cazibe merkezi haline geldi, önümüzdeki günlerde yeni milletvekili transferleri olacak'' diye konuştu.
Arınç, bir gazetecinin ''Abant'a yeni oluşumun gölgesi mi düştü?'' şeklindeki sorusunu, ''Burada siyasi kimliğimizin ötesinde konuşuyoruz... Burada, siyaset yapılması yanlış, yenilikçilerin burada bulunması fikirlerden istifade etmek için'' diye yanıtladı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Fethullah Gülen'e yakınlığının hatırlatılması üzerine de Arınç, ''Ben vakıfların kimin gölgesinde olduğuna bakmam. Abant platformunun faydalı şeyler yaptığına inanıyorum'' dedi.
Bilim adamları ve siyasetcilerin katıldığı, 3 gün sürecek Abant Platformu'nun öğleden sonraki oturumunda, Çoğulculuk ve Siyaset Komisyonu, Çoğulculuk ve Toplum Komisyonu çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!