Yenikapı'da seks pazarı

Güncelleme Tarihi:

Yenikapıda seks pazarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aksaray civarındaki fuhuş pazarını örgütleyen mafya Yenikapı'daki Soğancı Raşit Sokağı ve çevresini merkez haline getirdi. Kısa dönemli vizelerle Türkiye'ye getirilen Doğu Avrupa uyruklu çok genç kadınlar, düşük ücretlerle erkeklere pazarlanıyor.

Yenikapı’da tren istasyonu yakınındaki Soğancı Raşit Sokağı yabancı uyruklu hayat kadınlarını pazarlayan mafyanın üssü haline geldi. 20 adımlık kısa sokakta 18 - 25 yaşlarındaki genç kadınlar, gözcülerin eşliğinde, gündüz saatlerinde bile seks pazarlığı yapıyor. Bölgenin seks pazarı haline gelmesine tepki gösteren semt sakinleri, hayat kadınlarını pazarlayan mafyanın gece saatlerinde Fatih Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu ana caddeye kadar uzandığını belirterek, yetkililerin ilgisizliğini protesto etti.

Gündüz saatlerinde, müşteri çekebilmek için yoldan geçen erkeklere seks oyunları yaptıkları gözlenen genç hayat kadınlarının çoğunlukla Kuzey Avrupa ülkelerinden kısa süreli vizelerle getirildikleri belirtiliyor. Hayat kadınları, Soğancı Raşit Sokağı'nda pazarlık yaparak anlaştıkları müşterileri daha sonra Langa Hisarı Sokak'taki otellere götürüyor. Gece saatlerinde ise, Fatih Emniyet Müdürlüğü yakınındaki pavyonların önünde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle, ana cadde üzerinde bulunan Otel Peroni altındaki ‘‘Max Turistik Eğlence Merkezi’’ ve Mıstık Büfe ile Barış Büfe'nin ortasında yer alan isimsiz bir pavyonun önü hareketli bir trafiğe sahne oluyor.

Bölgedeki seks pazarı, saldırı olaylarının, sonu yaralamayla biten kavgaların yaşanmasına da neden oluyor. Fuhuş pazarının müşterileri ve bölgede çalışan hayat kadınları hırsızlık ve gasp amaçlı saldırılara hedef oluyor.

Tantan olsaydı...

Semt sakinleri, Sadettin Tantan'ın belediye başkanı olduğu dönemde seks ticaretinde kullanılan pavyon ve otellerin büyük bir bölümünün kapatıldığını, rahat bir nefes aldıklarını belirtiyor. Daha sonra, Fatih Belediye Başkanlığı yapan Hacı Hakkı Şenocak'ın bu işyerlerine tekrar izin verdiğini ileri süren semt sakinleri kendisine defalarca başvuruda bulundukları halde şikayetlerinin dikkate alınmadığını söylüyor. Fatih Kaymakamlığı'na da yansıyan şikayetlerden bir sonuç alınamadığı vurgulanıyor.

Bölge esnafı ise, işlerini mevcut piyasaya göre ayarlamış durumda. Çevrede pek çok pansiyon, gece kulübü ve bayan kuaförü bulunuyor. Piyasanın akşam saatlerinde hareketlenmesiyle esnafın işleri de açılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!