Yenidoğan servisinde enfeksiyon faciasını önledi

Güncelleme Tarihi:

Yenidoğan servisinde enfeksiyon faciasını önledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 12:17

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde enfeksiyon saptanınca, 14 kuvözün bulunduğu bölüm devre dışı kaldı. Erken müdahale olası bir faciayı önledi.

Yenidoğan Servisi'nin söz konusu birimine yeni hasta alımı durdurulup olası facia kılpayı önlendi. Yenidoğan Servisi Sorumlusu Prof.Dr. Nuray Duman, “1 bebek, 2 hemşire ve 2 asistanımızda adenovirüs enfeksiyonu saptadık. Önlem aldık, atlattık” dedi.

2008 Eylül ayında İzmir'de, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 bebeğin ölümüne yol açan enfeksiyon faciası belleklerden silinmeden, yine İzmir'de bu kez Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde olası bir facianın önüne geçildiği ortaya çıktı. Enfeksiyon nedeniyle geçen hafta Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nin söz konusu birimine hasta alımının durdurulduğu öğrenildi.

GEÇEN HAFTA VİRÜS SAPTANDI

Hastane yönetimi üç ayrı bölümden oluşan Yenidoğan Yoğunbakım Servisi'nin 14 kuvözlü birinci bölümünde geçen haftanın başında bir bebekte adenovirüs saptandı. Bunun üzerine hastane yönetimi süratle önlem alıp bu birimdeki tüm bebek ve çalışanlara tarama yaptı. 1 bebek dışında virüs görünmezken, 2 asistanla 2 hemşirede de adenovirüs enfeksiyonu saptandı. 1 bebek ve 2 asistanla 2 hemşire tedaviye alınırken, bu birimde yatan bebekler Yenidoğan Yoğunbakım Servisi'nin diğer birimlerine alındı.

GÖZDE ENFEKSİYON

Yenidoğan Servisi Sorumlusu Prof.Dr. Nuray Duman konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bir bebekte adenovirüs denilen, gözde enfeksiyon saptandı. İki hemşiremiz de bebekten kaparak hasta oldu. Çok bulaşıcı olduğu, hastalık şeklinde de seyredebileceği için iki hemşiremiz ve iki asistanımız rapor aldı, evlerine gönderildi. Bu durum yayılmasın, yeni gelen bebekler enfekte olmasın diye yeni hasta alışını durdurduk, kendi önlemlerimizi aldık. Enfeksiyonu kontrol altına aldık. Hasta olarak tek hastamız vardı. Ancak personelimiz enfekte olduğu için yeni hasta alımını durdurduk. Diğer hastalara bulaşma riski vardı. O hastayı izole edebildik. Diğer hastalar, hemşire ve asistanlara bulaştırmadan bu işi atlattık. Bebeğin durumu iyi. Serviste durum normale döndü ve hasta alımını başlatıyoruz.”

2008 Eylül ayında İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 bebek enfeksiyon nedeniyle kaybedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!