Yeniden yargılansın

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yargılansın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 00:14

Kumpas davalarında cezaevinde olan tek asker olan eski kara pilot yüzbaşı Murat Eren’in özgürlüğüne kavuşması için adalet mücadelesi sürüyor.

Haberin Devamı

Eren’in avukatı Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Yargıtay’da dört koldan yeniden yargılama ve itiraz başvuruları olduğunu ve incelemelerin sürdüğünü söyledi. Ersöz, Mülkiye müfettişlerinin yargılamanın seyrini etkileyecek kritik raporu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“2015’te Atabeyler soruşturması sırasında aramaya katılan ve delilleri inceleyen polisler yönünden İçişleri Bakanlığı’na 20 polis hakkında şikayette bulunmuştuk. İçişleri Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca 1 mülkiye başmüfettişi ve 1 polis başmüfettişi incelemeyle görevlendirildi. Müfettişler temmuzda incelemeyi tamamladılar. İnceleme neticesinde, Eren’e ilişkin soruşturma safhasında görevli polislerin ‘kusurlu’, delillerin şaibeli olduğu, bu sebeple yapılacak yeni bir yargılama ile bu delillerin yeniden incelenmesi gerektiği konusunda görüş bildiren raporlarını İçişleri Bakanlığı’na sundular. Müfettiş raporu, yeniden inceleme talep ettiğimiz Genelkurmay Askeri Mahkemesi’ne ve kapatılan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de gönderildi.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!