Yeni Yıl Konseri: Best of Classics

Güncelleme Tarihi:

Yeni Yıl Konseri: Best of Classics
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 13:46

Özel mimarisini Boğaz’ın muhteşem manzarası ile birleştiren, İstanbul’un en yeni, sıradışı, elit ve eşsiz bir akustiğe sahip çok amaçlı etkinlik merkezi the Seed kültür-sanat alanındaki etkinliklerine hafızalardan silinmeyecek bir Yeni Yıl Konseri ile başlıyor.

Haberin Devamı

YENİ YIL KONSERİ:BEST OF CLASSICS

15 Aralık 2009 SALI – Konser 20:00 - Açık Büfe 22:00

15 Aralık’ta gerçekleşecek the Seed “Best of Classics” Yeni Yıl Konserinde Şef Serdar Yalçın tarafından bu konsere özel olarak yaylı sazlar orkestrası ve piyano için düzenlenen repertuar akustik olarak seslendirilecek, ünlü tenor, soprano ve virtüözler en sevilen, unutulmaz klasik müzik eserlerine hayat verecekler.

/images/100/0x0/55eb5733f018fbb8f8bafe0a
the Seed, Best of Classics ile tüm klasik müzik tutkunlarını hafızalardan silinmeyecek bir konser izlemenin yanı sıra, unutulmaz bir deneyim yaşamaya, eğlenmeye ve konserin ardından Boğaz'ın eşsiz panaromik manzarası eşliğinde, seçkin lezzetlerden oluşan Açık Büfe’de buluşmaya davet ediyor.

Şef Serdar Yalçın yönetimindeki Yaylı Sazlar Orkestrası’nın klasik müziğin en sevilen, en unutulmaz eserlerinden oluşturduğu repertuarı sahneleyeceği konserde; solist tenor Hüseyin Likos, soprano Otilya İpek, violinist Seda Subaşı, piyanist Ender Ormanlar, çellist Şafak Erişkin Sökmen ve obua sanatçısı Azad Aliyev yer alıyor.

Tüm konukların Boğaz manzarasına hakim fuaye ve ısıtmalı terasta içki ikramı ile karşılanacağı konserde, “Nessun Dorma”, “La Donna e Mobile”, “E Lucevan le Stelle” gibi en sevilen tenor aryaları ve napolitanlar tenor Hüseyin Likos tarafından seslendirilirken, soprano Otilya İpek ise “Somewhere”, “O mio Babbino Caro” gibi hepimizin çok severek dinlediği soprano aryalarına hayat verecek. Solistlerin Vivaldi’nin “Dört Mevsim”i, Mozart’ın “Türk Marşı”, Beethoven’ın “Ayışığı Sonatı”, Saint Saens'ın “Kuğu”su gibi başyapıt’ları ardı ardına sıralayacağı konser, Hüseyin Likos ve Otilya Ipek’in “Time To Say Goodbye”daki muhteşem düeti ile sona erecek.

Saat 20:00 de başlayacak konserin ardından, saat 22:00’da yine fuaye ve terasta hazırlanacak, seçkin lezzetlerden oluşan açık büfeye davet edilecek olan konuklar the Seed’in eşsiz konumunun tadını çıkartaracaklar.

Seslendirilecek tüm eserler, the Seed Yeni Yıl Konseri’ne özel olarak Yaylı Sazlar Orkestrası ve Piyano için düzenlenmiştir.


/images/100/0x0/55eb5733f018fbb8f8bafe0c
Şef ve Düzenlemeler:
Serdar Yalçın

SOLİSTLER
Tenor: Hüseyin Likos
Soprano: Otilya İpek
Keman : Seda Subaşı
Çello: Şafak Erişkin Sökmen
Piyano: Ender Ormanlar
Obua: Azad Aliyev

PROGRAM

*A.VIVALDI / Primavera
Le Quattro Stagioni,Concerto No.1,E major, Op.8.Keman:Seda Subaşı

*W.A.MOZART / Rondo alla Turca
11 No’lu Piyano Sonatı,La major.Piyano:Ender Ormanlar

*G.VERDİ / “La Donna e Mobile”
Rigoletto Operası.Tenor:Hüseyin Likos

*G.PUCCINI / “O Mio Babbino Caro”
Gianni Schicchi Operası.Soprano:Otilya İpek

*F.CHOPIN / Vals
Op.64, No 2.Piyano:Ender Ormanlar

*G.PUCCINI / “E Lucevan le Stelle”
Tosca Operası.Tenor:Hüseyin Likos

*S.RACHMANINOFF / “Vocalise “
Op.34, no 14.Soprano:Otilya İpek, Çello:Şafak Erişkin Sökmen,Keman:Seda Subaşı

*C.SAINT-SAENS / Le Cygne
Le Carnaval des Animaux.Çello:Şafak Erişkin Sökmen

*G.PUCCINI  / “Nessun Dorma”
Turandot  Operası.Tenor:Hüseyin Likos

*L.V.BEETHOVEN    / Moonlight Sonata
Op.14, 1.Bölüm. Piyano:Ender Ormanlar

*G.GERSHWIN  / “Summertime”
Porgy and Bess Operası.Soprano:Otilya İpek

*F.CILEA / “E’ la Solita Storia del Pastore”
L’arlesiana Operası,Tenor:Hüseyin Likos

*C.W.GLUCK / Melodie
Orfeo ed Euridice Operası.Keman:Seda Subaşı

*L.BERNSTEIN / “Somewhere”
West Side Story Müzikali.Soprano:Otilya İpek

*E.di CAPUA - A. MAZZUCCHI / “O Sole Mio”
Napoliten Şarkı.Tenor:Hüseyin Likos

*A.PIAZZOLA / Oblivion
Obua: Azad Aliyev

*A.PIAZZOLA / Libertango

*G.VERDI / “Brindisi”
La Traviata Operası.Soprano: Otilya İpek,Tenor: Hüseyin Likos

*F.SARTORI / “Time To Say Goodbye”
Soprano:Otilya İpek,Tenor:Hüseyin Likos


HÜSEYİN  LİKOS “ Tenor”

Haberin Devamı

Yeni Yıl Konseri: Best of Classics



1964 yılında Sakarya’da dünyaya gelen sanatçı orta öğreniminin ardından “Mimar Sinan Üniversitesi  Devlet Konservatuarı”  Opera bölümünde eğitimine devam etti. Saadet İkesus Altan’ın şan sınıfından çalışmalarını sürdüren  sanatçı, henüz öğrencilik yıllarında iken, kariyerinin ilk adımını, A. Adnan Saygun’un “Kerem ile Aslı” operasında  “aşık”, Ferit Tüzün’ün “Midas’ın Kulakları” operası “Pan” ve R. Wagner  “Uçan Hollandalı” operası “Steuermann” ile attı. 
Konservatuar eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra İstanbul Devlet Operasında solist kadrosu olarak kariyerini sürdüren sanatçının, günümüze dek başarı ile sergilediği performanslar:

W.A. Mozart -  Don Giovanni operası “Don Ottauio”,  Saraydan Kız Kaçırma operası “Belmonte”-Sihirli Flüt “Tamino” ve   “Requiem”,
Francesco Cilea - Adriana Lacouvreur “Maurizio”,
G. Verdi - Rigoletto “Duke”- Un Ballo Maschera  “Ricardo” – La Traviata “Alfredo”,
G.Rossini- Il Turco İn İtalia “Narciso” ,
G. Puccini - Madame Butterfly “F.P.Pinkerton”,
Manon Lescaut “Renato Des Grieux”, Leos Janacek-Jenufa “Laca Klemen”
Verdi - Macbet -“Macduf ,
Verdi - Aida “Radames” ,
Jacques Offenbach - Les Contest d’hoffmann - “hoffman”     R. Leoncavallo- Pagliacci “Canio”,
Okan Demiriş- 4.Murat ,
Selman Ada-Mavi Nokta ,
A. Adnan Saygun - Yunus Emre Orotoryosu ,
Serdar Yalçın - Folklorama,
ayrıca “Avrupa Birliği” kapsamında, Belçika Türk Büyükelçiliği’nde konserlerin yanı sıra  radyo ve televizyon, dinleti ve konserleri sürmekte.


Otilia İpek - Soprano
 
Romanya'nın Piteşti şehrinde doğdu. Müzik eğtimine 8 yaşında keman dersleri alarak başladı. İlk şan derslerini 15 yaşında  Prof. Cornelia Voica’dan aldı ve Romanya’da birçok gençlik festivaline katılıp ödüller kazandı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra bir süreliğine doğduğu şehirdeki ”Al Davila” müzikal tiyatrosunun kadrosuna katılıp solist olarak sahne aldı.

1991'de Turkiye'ye yerleşti ve burada müzik eğtimine devam etti. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı şan bölümüne girdi ve Ayşe Sezerman Ünel ile çalıştı. 1998'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde açılan kadro sınavını kazanıp koro sanatçısı oldu. 2000 yılında 3. Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması'nda kazandığı ikincilik ödülü yeni kapılar açtı. Opera da solo roller almaya başladı. Ilk rolü E.Humperdinck:"Hansel und Gretel"’de "Sandmadchen" oldu. Aynı yıl, operadaki yoğun çalışmalarına rağmen üniversite eğtimini tamamlamakta kararlı olduğu için sınavlara girip aynı konservatuvarın lisans bölümüne Gül Sabar'ın sınıfında  başladı. Ardından, hem tahsil, hem de önemli sahne performanslarıyla dolu zor ve yoğun bir döneme girdi. 2007 yılında mezun oldu ve bu zaman zarfında solist olarak birçok operada rol aldı :

G.Verdi " Un Ballo in Maschera”
Oscar, A.Borodin "Prince İgor"-Polovitsian Girl,
W.A.Mozart "Don Giovanni"-Zerlina,
W.A.Mozart:"La finta giardiniera "-Sandrina,
G.Verdi "La Traviata"-Violetta Valery,
G.Donizetti "L'elisir d'amore "-Adina,
G.Bizet"Les pecheurs de perles"-Leila,
W.A.Mozart "Die Zauberflote"-Pamina.

2007-2008 sezonunda Türkiye'de ilk defa oynanan iki operadaki baş röllerini üstlendi :
G.Puccini"La Rondine" -Magda ve V.Bellini:"İ Capuleti e i Montecchi"-Giulietta. Prömyerleri 2008-2009 sezonunda yapılan G.W.Gluck”Orfeo ed Eurydice” ve Yekta Kara imzasını taşıyan yeni G.Verdi “La Traviata” prodüksyonlarındaki baş rollerini bu sezon da yorumlamaya devam ederken, W.A. Mozart “Le Nozze de Figaro”-Contessa Almaviva rolüne hazırlanıyor. 

Bunların yanısıra hem Türkiye, hem de yurtdışında zengin  resital, konser ve oda müziği çalışmaları sürdürdü. CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde W.A.Mozart "Requiem", İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile  A.Dvorak "Stabat Mater", J.Haydn- “Die Schöpfung”, Avrupa Korosu ile birlikte W.A.Mozart “Missa in C minor” ve G.Donizetti “Requiem” eserlerindeki soprano solo partilerini seslendirdi. 2002'den bu yana Ametist Klarinet Beşlisi'yle de sahneye çıkan sanatçı, aynı grupla Uluslararası İstanbul Festivaline katıldı ve Almanya, Slovenya, Lituanya, Letonya, Estonya ve Romanya'a turne yaptı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera-Şan bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!