Yeni sözcü Koç’tan ilk açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Yeni sözcü Koç’tan ilk açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 22:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ilk MYK’da yardımcılarını “Burada konuşulanlar burada kalacak. MYK ile ilgili açıklamalar parti sözcüsü tarafından yapılacak” sözleriyle uyardı. Daha sonra Haluk Koç basın karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ikinci uyarısı “CHP Genel Merkezi’nde oturan bir MYK olmayacağız. Türkiye’nin neresinde bir sorun varsa, kimin ne sorunu varsa biz de orada olacağız. Anadolu merkezli bir siyaset anlayışıyla yola çıkacağız. Hepinizin yeni sürece hazırlıklı olduğunu düşünüyorum” sözleriyle yaptı.

KOÇ'TAN DAVUTOĞLU'NA ATASÖZLÜ YANIT

MYK toplantısı sonrasında basının karşısına çıkan Parti Sözcüsü Haluk Koç’un hedefinde ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu için “Ahlaki formasyon eksikliği” suçlamasında bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu vardı. Galatasaray Lisesi mezunu Koç, Fransızların ünlü atasözü “Ne kadar boş ve hükümsüz olduğunuzu anlayabilecek kadar akıllı olmalısınız” sözleriyle seslendiği Davutoğlu’na, “Kendisini ‘Hariciye Nazırı’ gören kişi içi boş akademik görüşlerini savunmaya devam ediyor. Çözümü de Erbil’de arama gafleti içinde” eleştirisinde bulundu.

REST VE JEST

Haberin Devamı

Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanı Ahmet Sever’in açıklamalarıyla ilgili de “Yaşanılanlar aslında bir saray kavgasıdır. Danışmanı aracılığıyla Gül’ün çektiği ‘rest’e karşı AKP Genel Başkanı Hüseyin Çelik ‘jest’ dedi. Kayseri İl Başkanlığı yolunu bile kapamayı amaçlayan bir açıklama. Yani ‘rest’e karşı jest’ açıklaması” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!