Yeni Nokia 3220 ışıkla konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Nokia 3220 ışıkla konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2004 10:16

Nokia’nın, pazartesi günü tanıttığı yeni modeli 3220 yeni mobil iletişim tarzıyla dikkat çekiyor. Cihaz ‘ışıklı mesajlaşma ‘ (Light Messaging) olarak adlandırılan özelliği sayesinde kullanıcılara havada kısa mesajlar yazma imkanı veriyor.

Haberin Devamı

Nokia 3220’nin arka kapağında yer alan LED’ler (ışık yayan diyot) sayesinde kullanıcı cep telefonunu havada iki yana salladığı zaman ışıklı mesaj yazabiliyor. ‘Wave messaging’ olarak da adlandırılan bu özelliğin yanı sıra telefonun yan tarafındaki kavrama yeri de gelen arama, mesaj ya da çalan melodiye göre farklı şekillerde ve renkte yanıp sönüyor. Bütünleşik kamera ve MMS özellikleri de sunan Nokia 3220 joystik olarak da kullanılabiliyor.

 

HEDEF KAYBEDİLEN PAZAR PAYI

 

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olmasına rağmen pazar payı giderek düşen Nokia ucuz cep telefonu pazarı için tasarladığı yeni modelle geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Yaz aylarıyla birlikte Avrupa, Asya ve Amerika pazarına sunulacak olan yeni Nokia’nın yaklaşık 250 euro’ya satılması planlanıyor.

 

Haberin Devamı

Nokia kar marjını düşürerek Siemens, Samsung ve Motorola gibi rakiplerine kaptırdığı Pazar payını geri almaya çalışıyor. Financial Times’a göre Nokia fiyat indirimleri sayesinde Avrupa pazarında yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Endüstri uzmanları 3220’nın uygun fiyata kameralı cep telefonu almak isteyen gençlere hitap edeceğini belirtmekle birlikte, Nokia’nın yeniden eski gücüne ulaşması için sadece fiyat indirimlerini yeterli olmayabileceğini belirtiyor.

 

Cihazla ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.nokia.com/3220

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!