Yeni Nataşalar Ermenistan'dan

Güncelleme Tarihi:

Yeni Nataşalar Ermenistandan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2001 01:36

Ermeni hayat kadınları, ambargoyu deldi. Rusya ve Ukrayna'dan sonra Ermeni hayat kadınları da Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Uluslararası Göçmen Teşkilatı'nın raporuna göre son dönemde yüzlerce Ermeni hayat kadını Türkiye'ye giriş yaparak fuhuş sektöründe önemli bir yer edindi.

Uluslararası Göçmen teşkilatı, giderek artan sayıda Ermeni hayat kadınının Türkiye'i tercih ettiğini bildirdi. Ermeni hayat kadınlarının Türkiye'den sonraki ikinci adresleri ise başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Arap ülkeleri.

Rapora göre Ermenistan'da her geçen gün zorlaşan hayat şartları, özellikle kadınları zor durumda bıraktı. Rusya, Ukrayna ve bazı Balkan ülkelerinden fuhuş yapmak için Türkiye'ye gelen kadınlara son aylarda Ermenistan'dan gelenler de eklendi.

Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik bir ilişki olmaması nedeniyle Ermeni hayat kadınlarının Türkiye'nin Tiflis veya Moskova büyükelçiliklerinden vize alarak ülkeye girdikleri belirtildi. Çoğunlukla Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de rağbet gören Ermeni hayat kadınlarının, Ermenistan'da ekonomik durum düzelmedikçe sayılarının artmasından endişe ediliyor.

ZENGİN ARAPLAR

Ermeni kadınların Türkiye'de belirli bir süre kalıp kendileri için yeterli yol parasını kazandıktan sonra, zengin Arap şehylerinin bulunduğu ülkelerde çalışmayı daha çok tercih ettiği de raporda yer aldı. Arap ülkeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Ermeni hayat kadınlarının ilk tercihi olurken, diğer zengin Körfez ülkelerinde de Ermenistan'dan fuhuş yapmak için gelmiş kadınlara rastlandığı belirtildi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın daha önce yayınladığı bir raporda da Türkiye ve Yunanistan'ın beyaz kadın ticaretinde önemli yer tuttukları belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!