Yeni Leon sportif görünüyor 29 bin 950 YTL’den başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Leon sportif  görünüyor 29 bin 950 YTL’den başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2005 02:09

Seat Martorell fabrikasında 500 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırımla üretilen, ünlü tasarımcı Walter de Silva imzalı yeni Seat Leon, ‘gerçek sürüş tutkunlarına’ sloganı ile yollara çıktı. Mayıs 2005’te Barselona Motor Show’da uluslararası tanıtımı yapılan ikinci nesil Leon ile Seat, 20-34 yaş arasındaki genç ve dinamik bir kitleyi hedefliyor. Yeni Seat Leon Türkiye’de 29 bin 950 YTL’den başlayan anahtar teslim lansman fiyatlarıyla pazara sunuluyor.

Yeni Seat Leon, tipik kompakt hatchback anlayışının daha sportif bir görünümle yeniden tasarlanmasından oluşuyor. Gizli arka kapı kolları ile Walter de Silva’nın imzasını taşıyan Leon, sportif görünümünü 5 kapılı bir otomobilin fonksiyonelliğiyle ve geniş iç hacmiyle birleştiriyor. Araç, sportif duyguyu güçlendiren koltukları, ön konsolu, sportif dış tasarımı ve yüksek donanım seviyesi ile tüm ayrıntıları düşünülmüş dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.

5 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Türkiye’de 3 benzinli, 2 dizel olmak üzere beş farklı motor seçeneğiyle pazara sunulan yeni Seat Leon’un en sportif versiyonu 185 beygirlik 2.0-litre TFSI benzinli motora sahip. Benzinli modeller 1.6 litre (102 beygir), 2.0 litre FSI (150 beygir) ve 2.0 litre TFSI (185 beygir) şeklinde sıralanıyor. Ayrıca, yeni Seat Leon’da 1.9 litre TDI (105 beygir) ile 2.0 litre TDI (140 beygir) olmak üzere iki dizel motor seçeneği de bulunuyor.

Yeni Seat Leon, Türkiye’de ‘Reference’, ‘Stylance’ ve ‘Sport Up’ donanım paketleriyle satışa sunuluyor. 1.6 litrelik benzinli motor için her 3 donanım paketi de sunulurken, diğer motor seçeneklerinde seadece Stylance ve Sport-Up paketleri yer alıyor.

PERDE HAVA YASTIKLARI

29 bin 950 YTL’den başlayan ‘reference’ donanım seçeneğinde; alüminyum jantlar, direksiyondan kumandalı 8 hoparlörlü radyo/CD çalar, manuel klima, elektrikli ön ve arka camlar, elektrikli, ısıtmalı ve katlanabilir gövde rengi aynalar, yükseklik ve derinlik ayarlı elektromekanik direksiyon, sürücü/yolcu koltuk yükseklik ve bel destek ayarı, Aktif Sürüş Sistemi (DSR), Anti Blokaj Sistemi (ABS), Anti Patinaj Sistemi (TCS), elektrikli far yükseklik ayarı, parçalı-katlanabilir arka koltuklar, bardak tutacakları, sürücü koltuk altı çekmece, Isofix sistemi, uzaktan kumandalı merkezi kilit, sürücü-yolcu ön ve yan hava yastıkları ile perde hava yastıkları gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Reference donanımına ek olarak, Stylance pakette ise MP3 çalar, otomatik klima (sürücü ve yolcu tarafı farklı ayarlanabilir), Cruise Control (hız sabitleyici), yol bilgisayarı, sis farları, yağmur sensörü, kararan dikiz aynası, otomatik yanan farlar, Eve kadar izleme ‘Coming Home’ fonksiyonu, aktif alarm, Elektronik Stabilizasyon Programı (ESP), arka park sensörü, deri direksiyon ve vites topuzu yer alıyor. Sport Up donanımda da Stylance pakete ek olarak, spor koltuklar ve özel koltuk döşemesi, spor arka süspansiyon ve 17 inç alaşım jantlar bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!