Yeni kayıt iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yeni kayıt iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 02:01

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ‘TÜRGEV yöneticisi’ sıfatıyla bir toplantıya katıldığını, toplantıda Milli Eğitim’e ilişkin önemli planların konuşulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

İddiasını, kaynağını açıklamadığı bir ses kaydına dayandıran Tekin, Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’e devredilen veya devredilecek arsaların imar uygulamalarının organizasyonunu yaptığını da öne sürdü. Tekin, Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ile AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Zeynep Önal’ın katıldığı bir toplantıya ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının bulunduğu CD’yi de basın mensuplarına dağıttı. Tekin, ses kaydına ilişkin şunları söyledi: “Toplantılarda, imam hatip okulları, karma eğitim, kılık kıyafet, arsa tahsisi, imar planlaması ve okul yöneticileriyle koordinasyon ve atamalar konuları ile ilgili kararlar alınıyor. 10 Ağustos’ta seçime giderken, milletin adamlarının milleti nasıl soyduğunu, milli eğitimimizi nasıl darmadağın ettiğini gördük. Biz zannederdik ki kızlı-erkekli yurtların proje mimarı bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı’dır. Anladık ki bu ülkenin Milli Eğitim Bakanı yok, Bilal’i var. Eğitime de Bilal karar veriyormuş. Üzücü ama ne yazık ki böyle. ”

CİDDİYE ALMIYORUZ

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Başbakanlık’tan herhangi bir açıklama yapılmadı. Bir yetkili, Tekin’in yayınladığı ses kaydının kaynağının belirsiz olduğuna da dikkat çekerek, “Ciddiye almıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!