Yeni iMac Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Yeni iMac Türkiyede
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 04, 2002 12:36

Apple'ın Ocak ayında dünya lansmanını yaptığı iMac'in farklı tasarımlı son modeli İstanbul'da Rahmi Koç Müzesi'nde tanıtıldı. Yeni iMac'in tanıtıldığı toplantıda, 1980'lerde üretilen ilk Macintosh'ların da yer aldığı "Dünden Bugüne Apple" Müzesi de açıldı. Müzeyi gezenler son yirmi yılda bilgisayar teknolojisinin nasıl hızlı geliştiğini görme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Tasarımlarıyla bilgisayar sektöründe her zaman kendine özgü bir yeri olan Apple, iMac'in yeni modelinde de bu özelliğini koruyor. Yeni iMac, hareket edebilme kabiliyetine sahip olan LCD ekranı ve yarıküre biçimindeki kasasıyla dikkat çekiyor. Yeni iMac'le birlikte gelen iTunes, iPhoto, iDVD yazılımları, bilgisayar kullanıcılarına müzik, fotoğraf, film gibi hobilerini dijital ortamda geliştirme imkanı sağlıyor.

ABD'de Ocak ayından piyasaya çıkan iMac'in ayda 5 binlik bir satış rakamına ulaştığı belirtiliyor. Yeni iMac'ın satış rakamları modellerin özelliklerine göre 1699 ile 2299 dolar arasında değişiyor.

1980'LERDEN BUGÃœNE APPLE
Açılış konuşmasını Koç Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ali Koç'un yaptığı tanıtım toplantısında hem yeni iMac tanıtıldı hem de 1980'lerden günümüze Apple ürünleri sergilendi.

iMac'ın tanıtıldığı toplantıda açılışı yapılan "Dünden Bugüne Apple" Müzesi'nde de 1980'lerden 2000'li yıllara uzanan zaman dilimde Apple ürünlerinin geliÅŸimi sergilendi. Ä°lk Apple'ın 1976'da bir garajda üretildiÄŸini belirten Apple-Bilkom Genel Müdürü Tijen Mergen, Apple'ın teknoloji ve estetiÄŸe önem verdiÄŸini ifade etti.Â

İki ay boyunca açık kalacağı belirtilen müzede, 1980 yapımı Apple II, 1986 yapımı Apple Macintosh gibi modeller yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!