Yeni Ibiza, Seat ailesine uyumlu hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ibiza, Seat ailesine uyumlu hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 00:00

Seat’ın küçük sınıftaki başarılı modeli Ibiza’nın yeni tasarımı, markanın yeni yüzünü yansıtan Altea, Toledo ve Leon’dan aldığı bazı özellikler sayesinde, diğer modellerle uyumlu hale getirildi. Yeni Ibiza serisi, 8 farklı motor seçeneğinin yanı sıra Reference, Elegance, Stylance, Sport, FR ve Cupra olmak üzere 6 farklı donanım paketiyle pazarda yer alıyor.

Ibiza’nın gövdesi yeniden tasarlandı, sportif ve dinamik özellikleri çok daha fazla ön plana çıkartıldı. Yeni Ibiza’nın daha da yüksek kaliteli malzemeler kullanılan iç mekanındaki yenilikler öne çıkıyor. Ön panel ve kapı panellerinde kullanılan kaplamalar, yeni dokusu ve renkleriyle yeni Ibiza’daki değişiklikler arasında yer alıyor. İç tasarımda, gösterge paneli ile kapı panellerinde yapılan modifikasyonların yanı sıra, özellikle yeniden dizayn edilen direksiyon simidi ve vites topuzu dikkat çekiyor. Yeni Ibiza’nın petek tasarımlı ızgarasıyla yeni ön tamponu, Cupra dışında tüm donanım versiyonlarında bulunuyor. Ayrıca ikiz farlar dışında 100 beygir veya daha yüksek motor gücüne sahip olan modeller için egzoz ucunun arka kısımlarının görülür olması da yeni özellikler arasında öne çıkıyor. Yeni Ibiza’nın Sport donanımlarında 16 inç jantlar, FR ve Cupra modellerinde ise her versiyonu farklı tasarıma sahip 17 inçlik jantlar kullanılıyor.

İspanyol işçiliği Alman teknolojisi

Seat Cordoba, Volkswagen teknolojisi ve İspanyol işçiliği ile üretiliyor. Teknolojik ve teknik alt yapısı Volkswagen imzası taşıyan Cordoba, uygun fiyat, performans, tasarım ve konfor özelliklerini bir arada topluyor. Başarılı tasarımı sayesinde bir üst sınıfa ait bir model izlenimi veren Cordoba, iç mekandaki kaliteli ve kullanımı kolay kokpiti ile de sınıfında bir adım öne çıkıyor. Cordoba’nın büyük boyutları, iç mekanda ferah bir hava edilmesine ve kargo alanın optimum seviyede kullanılmasına yardımcı oluyor. Cordoba’nın 485 litreden 1140 litreye kadar artırılabilen bagaj hacmi küçük sınıf sedanlar içinde başarılı bir değere olarak dikkat çekiyor. Zengin aksesuarlar ile Cordoba, sınıfının en lüks ve güvenli otomobillerinden biri halini alıyor.

Cordoba’nın motor seçenekleri arasında ise 1.4 litre 75 beygir, 1.4 litre 100 beygir benzinli, 1.4 litre 75 beygir ve 1.9 litre 130 beygir dizel olmak üzere toplam farklı 4 motor yer alıyor. Her ikisi de 1.4 litre hacminde olan benzinli motorlardan 8 sübaplı olanı 75 beygir, 16 sübaplı olan ise 100 beygir gücünde. Dizel motorların ise tamamı turbo beslemeli. 1.4 litrelik TDI motor 75 beygir, 1.9 litrelik motorlardan ise ilki 100, ikincisi ise 130 beygir gücünde. 130 beygirlik dizel motora sahip olan versiyon, aynı zamanda serinin en sportif ve en üst modeli olma konumunda. Bu motor, Cordoba’yı 0’dan 100 km/s hıza 10 saniyenin altında çıkarırken, otomobilin maksimum sürati de 200 km/s’i geçiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!