Yeni eğitim-öğretim yılı için trafik önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Yeni eğitim-öğretim yılı için trafik önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 12:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının açılışında trafikte sorun yaşanmaması bazı tedbirler aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 10 Eylül'de anaokulu ile 1. sınıfların, 17 Eylül'de de bütün öğrencilerin ders başı yapacağı hatırlatıldı.
Açıklamada, ulaşımda herhangi bir olumsuzluğun meydana gelmemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan toplantılarda bazı kararların alındığı ve hazırlıkların gözden geçirildiği belirtildi.

Öğrenci servislerinin daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarının bitirileceği bildirilen açıklamada, “Servisler, mutlaka öğrenciyi evinden alıp, evine bırakacak. Kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkılmayacak” denildi.
Açıklamada, ulaşım ve eğitimde sıkıntı yaşanmaması için vatandaşların da toplu taşıma araçlarını kullanması istenerek, şunlar kaydedildi:

“Otobüs durakları önlerine ve yakınlarına park eden taksi ve özel araçlara izin verilmeyecek. Buralarda park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilerek ceza uygulanacak. Toplu taşıma araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına izin verilmeyecek. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!