Yeni başkanın ilk mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yeni başkanın ilk mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 12:43

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Mehmet Görmez, “7 yılı aşkın süredir talebesi olmakla şeref duyduğum, 7 sene boyunca bir kez kalp kırmadan ve kalbi kırılmadan hep yanında olduğum, yurt içi ve yurt dışı hizmetlerde, makamındaki tüm görüşmelerde bir talebe olarak yanında yer almış olmayı, bu büyük emaneti taşıma konusunda en büyük nasibim ve en büyük cesaretim olarak görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, din, diyanet ve İslam alanında emekliliğin olamayacağını, bunu düşünmenin bile doğru olmadığını belirterek, “Bardakoğlu'nun deneyimlerini hem teşkilatla hem İslam dünyasıyla paylaşmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bardakoğlu'nun kutlu görevini en yakın mesai arkadaşına devrettiğini söyledi.

Her iki bilim adamının da üniversitelerinde öğrenci yetiştirmekle meşgulken Başkanlığın çatısı altında İslam'a hizmette buluştuklarını dile getiren Çelik, her ikisinin de 30 yılı aşkındır beklenen teşkilat yasasının olgunlaşmasına önemli katkıda bulunduklarını belirtti.

Başkanlığın tüm İslam dünyasına model teşkil eden bir pozisyona getirildiğini vurgulayan Çelik, “Bu hizmetler kolay hizmetler değil, göz nuru, alın teri, samimiyet var. Sayın Başkanımız Bardakoğlu'na emekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Din, diyanet ve İslam alanında emekliliğin bulunmadığını, emekliliği düşünmenin bile doğru olmadığını ifade eden Çelik, “Bardakoğlu'nun bu deneyimlerini hem teşkilatla hem İslam dünyasıyla paylaşmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Bardakoğlu'nun, yurt içinde gerilimlerin yoğun şekilde yaşandığı, yurt dışında da İslamafobinin dünyayı etkilediği zor bir dönemde görevi üstlendiğini belirten Çelik, Bardakoğlu'nun, İslam'ın birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajlarını tüm dünyaya sunma çabasıyla görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Mehmet Görmez'in, bugün sadece Diyanet İşleri Başkanlığı görevini değil, köklü toplumsal bir birikimi de devraldığını anlatan Çelik, Görmez'in devraldığı görevini daha da ileri noktalara taşıyacağı yönündeki inancını dile getirdi.
Çelik, konuşmasını her iki başkana da teşekkür ederek bitirdi.

“DÜNYADAKİ TÜM MÜSLÜMANLARA HİZMET...”

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Mehmet Görmez de sözlerine “Bizlere, İslam'a, milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi şeref olarak bahşeden Yüce Rabbıma sonsuz hamd ve senalar olsun” diyerek başladı.

Haberin Devamı

Zamanını Anadolu'nun mütevazı bir köyünde, mütevazı bir camide mihrapta, minberde geçiren bir hoca efendinin oğlu olarak dünyaya gelmenin ve hocalarının kendisine verdiği emeğin en büyük cesaret kaynağı olduğunu dile getiren Görmez, “7 yılı aşkın süredir talebesi olmakla şeref duyduğum, 7 sene boyunca bir kez kalp kırmadan ve kalbi kırılmadan hep yanında olduğum, yurt içi ve yurt dışı hizmetlerde, makamındaki tüm görüşmelerde bir talebe olarak yanında yer almış olmayı, bu büyük emaneti taşıma konusunda en büyük nasibim ve en büyük cesaretim olarak görüyorum” diye konuştu.

Bardakoğlu'nun, bundan sonra da himayesini esirgemeyeceğine inandığını ifade eden Görmez, çalışmalarında sadece Türkiye'yi düşünerek değil, dünyadaki tüm Müslümanlara, yeryüzünün tüm mazlum milletlerine, tüm Müslüman azınlıklara hizmet ilkesinden hareket edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kalplere sevgi tohumları ekmeye ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Görmez, bu gücün diyanet personelinde var olduğunu kaydetti. Ebediyete intikal etmiş Diyanet İşleri başkanlarına rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler dileyen Görmez, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'e de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na plaket sundu.
Törene, Bardakoğlu'nun eşi Emine Bardakoğlu ile Görmez'in eşi Kübra Görmez de katıldı. Emine Bardakoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, duygusal anlar yaşadığını, şerefle yürüttükleri görevi, şerefle teslim etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Kübra Görmez ise mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Allah, bizi mahcup etmesin” temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!