Yemni'nin "Gizemkar Dehşet Tirillemesi"

Güncelleme Tarihi:

Yemninin Gizemkar Dehşet Tirillemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2002 13:06

Yaşamını Hollanda'da sürdüren yazar Sadık Yemni, "Amsterdam'ın Gülü", "Muska" ve "Öte Yer" adlı kitaplarıyla tanınıyor. Yemni, "Metros" adlı yeni romanında yine okurunu şaşırtmayı sürdürecek gibi.

Haberin Devamı

Bir edebiyat eleştirmeninin deyimiyle 'sağ gösterip sol vurma' konsunda oldukça başarılı olan Yemni, bu romanında hayal dünyasının kapılarını sonuna kadar açıyor okuruna.

Eserlerini "gizemkar dehşet tirillemesi" diye tanımlayan Yemni, daha önceki iki romanı "Öte Yer" ve "Muska" için mekan olarak İzmir'i seçmişti. "Metros" da ise Hollanda'dan başlayıp İstanbul'a uzanan bir "garip" serüveni anlatıyor.

İstanbul Boğazı'nın ortaya çıktığı ilk dönemde Samanyolu'nun merkezinden kopup gelen uzay aracının amacı neydi? İnsandan çok gelişmiş bir türün son temsilcisi olan Korgi 7000 yıllık misyonunu nasıl sonuçlandıracak? Amerikalılar ve Ruslar'ın İstanbul'un altındaki derin ve sonsuz tünellerde ne gibi işleri var? Yemni bütün bu sorulara cevap arıyor kitabında. Metros, Everest Yayınları tarafından okura sunuluyor.

Haberin Devamı

Metros
Sadık Yemni
Everets Yayınları
Fiyatı: 17. 500.000 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!