Yemekçi KOBÄ°'ler de organize bölge istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yemekçi KOBİler de organize bölge istiyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2003 00:00

Ä°STANBUL Yemek Sanayicileri DerneÄŸi (Ä°YSAD) Yönetim Kurulu Ãœyesi Sadık Çelik, sadece Ä°stanbul'da 2 bin 500 civarında yemek üretim dağıtım (Catering) ÅŸirketi bulunduÄŸunu belirterek, ‘‘İstanbul'da milyonlarca insan artık iÅŸyerinde ve tabldot sistemiyle yemek yiyor.Biz sektör olarak, saÄŸlık ve hijyen açısından en kritik sektörüz’’ dedi. Åžehir içinde rastgele yemek üretiminin standart dışı atıklar ve sanayi tüpü kullanımı nedeniyle de ayrıca tehlikeli olduÄŸunu belirten Sadık Çelik, ‘‘Mutlaka organize yemek sanayi bölgeleri oluÅŸturmalıyız. Bu konuda bizim dernek olarak çabalarımız var ama yetkililer yeterince destek vermiyor. Bu konu hem yemeÄŸin tüketicisi milyonlarca insan için hem de yemek üretiminin yapıldığı çevrelerde yaÅŸayanlar için çok önemli’’ diye konuÅŸtu. Ä°YSAD'ın 130 üyesi bulunduÄŸunu belirten Çelik, yemek üretiminin Tarım Bakanlığı denetiminde olduÄŸunu bunun da kontrol açısından zayıf nokta oluÅŸturduÄŸunu kaydetti ve ‘‘Besinlerin nasıl saklandığı, nasıl iÅŸlendiÄŸi ve sunulduÄŸu çok önemli. Mesela eti canlı ve taze göstermek için nitrik asit kullanılıyor ama bunun dozuna ve saÄŸlık sınırına ne kadar riayet edilebiliyor belirsiz. Mercimek, nohut, fasulye, fındık, ve baharatlarda yaÅŸanan aflatoksin sorunu iç piyasada ne kadar etkin denetim altında bilinmiyor’’ dedi. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!