Yemek yemeden oruç tutan öğrenciye dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yemek yemeden oruç tutan öğrenciye dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 15:04

Sinop merkeze bağlı Beştaşağa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda 8’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Aysel Şahin, yemek yemeden sadece su içip oruç tuttuğu gerekçesiyle nöbetçi öğretmen 42 yaşındaki İbrahim Kaya tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Aysel Şahin, olay sonrası Müdür Yardımcısı Olcay Dursun tarafından jandarmaya götürüldü. Burada ifadesi alınan kız öğrenci daha sonra Sinop Cumhuriyet Savcılığı’na giderek kendisini döven öğretmenden şikayetçi oldu. Öğretmen Kaya ise suçlamaları kabul etmedi.

Bektaşağa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8’nci sınıf öğrencisi Aysel Şahin, sahurda yemek yemeden sadece su içerek oruç tuttuğu için sınıf öğretmeni İbrahim Kaya tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Önce jandarmaya şikayette bulunan Şahin, daha sonra babası 61 yaşındaki Zeynel Şahin ile birlikte Sinop Cumhuriyet Savcılığı’na giderek öğretmeninden şikayetçi oldu.

Öğretmeni İbrahim Kaya'nın kendisine oruç tutup tutmadığını sorduğunu söyleyen Aysel Şahin, “Ben de ona tuttuğumu söyledin. Bana tekrar ‘Neyle tutuyorsun’ dedi. Ben de su içip niyetlendiğimi söyledim. Bana ‘Kızım sen geri zekalı mısın. Suyla oruç tutulurmu’ dedi ve tokat attı. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bana vurmaya devam etti. Yüzüm biraz şişti” diye ifade verdi.

Haberin Devamı

Sekiz çocuk babası Zeynel Şahin ise kızının yaşadığı olay karşısında şok olduğunu belirterek, öğretmeni ile konuşmaya gittiğini, Öğretmenin kızımı dövdüğünü kabul ederek kendisinden özür dilediğini anlattı ve şikayetçi olduğunu söyledi.

ÖĞRETMEN: DÖVMEDİM

21 yıllık sınıf öğretmeni olan İbrahim Kaya ise olayın büyütülmemesi gerektiğini savundu. Öğrencisine tokat atmadığını öne süren Kaya, “Oruç tutuyor diye insan dövülür mü? Böyle çağ dışı bir şey olur mu? Bunu kim yapar. Ben de çocuk babasıyım. Hangi aile babası bunu yapar. Öğrencilerin bu yaşta oruç tutması yanlış. Çocukların yeterli ve dengeli beslenmeleri için sahura kaldırılmaları gerekir” diye konuştu.

İbrahim Kaya, adliye binası önünde gördüğü öğrencisinin yanına gelerek konuşmak istedi. Ancak Aysel Şahin arkasını dönüp öğretmeniyle konuşmak istemeyince, öğretmen yanından uzaklaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!