Yeğenin oğluna fidye tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Yeğenin oğluna fidye tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 02:09

Borçlarını ödeyebilmek için yeğeninin oğlunu kaçıran ve 200 bin mark fidye isteyen amca ile 5 adamı yakalandı.

BAĞCILAR'da 20 bin mark borcunu ödeyebilmek için öz yeğeninin 7 yaşındaki oğlu Harun Reşat Dural'ı kaçırıp, ailesinden 200 bin mark fidye isteyen Ramazan Dural yakalandı. Rehin tutulan Harun Reşat Dural kurtarılırken, 6 kişi gözaltına alındı. Bir akrabasının düğünü için ailesi ile birlikte Van'dan İstanbul'a gelen 7 yaşındaki Harun Reşat Dural, önceki gün kayboldu.

Polis eve baskın yaptı

Ardından çocuğun babası Dırbaz Dural'ı arayan bir kişi, çocuğunun hayatına karşılık 200 bin mark fidye istedi. Babanın şikáyeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, çocuğun izini buldu. Dolapdere Caddesi, Kurdele Sokak'taki bir eve baskın yapan polisler, Harun Reşat Dural'ı kurtardı. Olayla ilgisi görülen 6 kişi, 2 tabancayla birlikte yakalandı. Kaçırma olayını baba Dırbaz Dural'ın amcası Ramazan Dural'ın organize ettiği ortaya çıktı.

Baba şok geçirdi

Ramazan Dural, 20 bin mark borçlandığı Şerafettin Kural ile birlikte kaçırma planını yaptıklarını itiraf etti. Fidyeci Dural, ‘‘Dırbaz'ın çok parası vardı. Bana yardım etmiyordu. Çocuğu sigara alma bahanesiyle bakkala gönderdim. O sırada anlaştığım arkadaşlarım pusu kurmuştu. Çocuğu kaçırıp telefon ettiler ve fidye istediler’’ diye ifade verdi. Baba Dırbaz Dural ise oğlunun, amcası tarafından kaçırıldığını öğnenince şok geçirdi. Dırbaz Dural, ‘‘Amcam da bizimle birlikte oğlumu aramıştı. Devamlı fidye parasını ödemem gerektiğini söylüyordu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!