Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli

Güncelleme Tarihi:

Yeditepe Üniversitesi Hastanesinde kalp nakli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 16:53

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi kalp transplantasyonu ruhsatını alarak, kalp nakli yapabilen hastaneler listesine katıldı.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süha Küçükaksu, yaptığı yazılı açıklamada, kalp nakli yapan özel üniversite olmanın gururunu taşıdıklarını ifade ederek, hem kalp nakli, hem de yapay kalp takma konusunda donanımlı bir ekibe ve altyapıya sahip olduklarını belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin, 3 yıllık çalışma sonucu kalp transplantasyonu ruhsatı aldığını ve İstanbul'da ruhsatı olan 5 merkezden biri olduğunu kaydeden Küçükaksu, ruhsatın alınmasıyla hasta bekleme listesine girdiklerini, nakil yapacak ekibin sabah akşam hizmet verecek durumda hazır bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'deki kalp nakli bekleme listesinin, ihtiyacı olanların sayısını yansıtmadığını vurgulayan Küçükaksu, listede 250 olan kalp transplantasyonu bekleyen hasta sayısının, tahminlere göre 2 bin ile 2 bin 500 civarında olduğunu kaydetti.

Küçükaksu, bu tedaviyi bilmedikleri için listeye girmeden hayatlarını kaybedenlerin de bulunduğunu belirterek, Türkiye'de yılda 30–40, İstanbul'da ise 10–15 kalp nakli yapıldığını hatırlattı.

Kalp konusunda diğer merkezlerden avantajlı bir yönlerinin de “yapay kalp” olduğunun altını çizen Küçükaksu, “Kalp nakli için çok sıra bekleniyor ve bu süre içinde hastanın yaşaması için yapay kalbe ihtiyacı oluyor. O nedenle her iki konuda da bütün olarak hizmet vermek hastanın yaşam şansını arttırıyor” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!