Yedi bebek gözlem altında

Güncelleme Tarihi:

Yedi bebek gözlem altında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 00:00

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Devlet Hastanesi’nden taburcu edildikten sonra ölen Ümit-Gülbeyaz Murat çiftinin bebeğine önceki gün Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı.

Bursa Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, “Uzmanların ön raporuna göre enfeksiyona dair bir bulguya rastlanmadı. Ancak kesin raporu beklemek lazım” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak, “Bebeğin doğumsal kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği kanaati oluşmuştur” dedi.
Ölen bebekle aynı hastanede dünyaya gelen ve rahatsızlanınca tekrar İnegöl Devlet Hastanesi’ne getirilen 10 bebekten 2’si daha Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Böylece Bursa’ya sevk edilen bebek sayısı 7’ye yükseldi. Sağlık Müdürü Çelik, bu bebeklerden alınan örneklerde de henüz ‘enfeksiyon ajanı’ üremediğini belirterek, “Aşı örnekleri her ihtimale karşı tahlile gönderildi” dedi. Sağlık Bakanlığı da hastane doğumhane biriminin inceleme tamamlanıncaya kadar hizmete kapatıldığını, hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin hasta bakımına elverişli olduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!