YDS ve YÖKDİL sınavları ertelendi mi? YDS ve YÖKDİL ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

YDS ve YÖKDİL sınavları ertelendi mi YDS ve YÖKDİL ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2020 01:04

Türkiye'de alınan corona virüsü önemleri kapsamında, ÖSYM 2020 sınav takvimini güncelledi. Daha önce de sınav tarihlerini erteleyen ÖSYM, YKS'nin ileri bir tarihe alınmasından dolayı, sınav tarihlerini yeniden düzenledi. Yapılan açıklamanın ardından, YDS ve YÖKDİL sınavlarına hazırlanan binlerce aday, söz konusu sınavların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, YDS ve YÖKDİL sınavları ertelendi mi? YDS ve YÖKDİL ne zaman yapılacak? İşte, söz konusu sınavların yeni tarihleri ve ÖSYM'den yapılan açıklamanın detayları.

Haberin Devamı

Koronavirüs önlemleri kapsamında ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. Sınav tarihlerinin değişmesinin ardından gözler YDS ve YÖKDİL sınavlarının yapılacağı tarihlere çevrildi. Peki, YDS ertelendi mi? YÖKDİL ne zaman yapılacak? İşte, 2020 ÖSYM sınav takvimi.

YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS'ler ise yıl içerisinde 10 kez daha uygulanacak. e-YDS'ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta yapılacak.

YDS ve YÖKDİL sınavları ertelendi mi YDS ve YÖKDİL ne zaman yapılacak

Haberin Devamı

YÖKDİL ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM 2020 güncellenen sınav takvimine gör, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Söz konusu sınavlarla ilgili detaylar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!