Yazılımcılar Sun'ın arkasında

Güncelleme Tarihi:

Yazılımcılar Sunın arkasında
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 09:56

Sun Microsystems'ın geçen ay duyurusunu yaptığı yüksek performanslı ve enerji tasarrufu sağlayan Niagara kod adlı Sun Fire T1000 ve T2000 sunucularına aralarında Oracle, Symantec ve BEA'nın de yer aldığı 40'ı aşkın bağımsız yazılım sağlayıcı firma destek verdi. CoolThreads teknolojisine sahip UltraSPARC T1 işlemcili ve Solaris 10 işletim sistemiyle donatılmış yeni sunucular, uygulama performansını en yüksek düzeye getirerek kurumlara, elde edebilecekleri en yüksek verimlilik düzeyini sunuyor

Haberin Devamı

Sun Microsystems, yatırımın korunması anlamında büyük öneme sahip olan ikili uyumluluğu, CoolThreads teknolojisine ve UltraSPARC T1 işlemciye sahip, Solaris 10 işletim sistemi tabanlı yeni sunucularında da sağlarken, bu önemli özelliği tüm UltraSPARC sunucu ailesinde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Ayrıca, sayıları 1250'yi aşan bağımsız yazılım sağlayıcı firmanın, Solaris 10 işletim sistemi üzerinde çalışan 1800 uygulamasıyla, müşterilere geniş yelpazede uygulama seçeneği, yatırımın korunması ve kolayca güncellenmesine olanak tanıyor.

Sun Microsystems Başkanı ve Operasyonlardan Sorumlu Yöneticisi Jonathan Schwartz,  İnternet'in büyümesinde gelecek yeni dalgayı; enerji tasarrufu sağlayan, fiziksel alan gereksinimi az, yüksek performans isteklerine cevap verebilecek ve uygun maliyetli sistemlerle donanımlı olarak karşılamayı hedefleyen endüstrinin ileri gelen yazılım sağlayıcılarının, Sun ile işbirliğine girdiklerini belirtti. Schwartz, rakiplerine oranla 5 kat performans artışı sağlayan, %50 daha az enerji tüketimiyle maliyet tasarrufu getiren ve açık kaynak kodlu Solaris işletim sistemi olanağı sunan yeni Sun Fire T1000 ve T2000'lerin, hem İnternet üzerinden hizmet sunan kurumlar için hem de yüksek adette satış fırsatıyla iş ortakları için en iyi platform olarak öne çıktığını kaydetti.
Â
Sun'ın geniş iş ortakları topluluğu bünyesinde önceden çok sayıda uygulama ve iş yükü ile test edilen yeni Sun Fire sunucularıyla kurumlar, performans artışının ve sağlanan enerji tasarrufunun getirdiği faydalardan hemen yararlanmaya başlayabilecekler.

Haberin Devamı

Sun'ın yeni Sun Fire T1000 ve T2000 sunucularını destekleyen Oracle da, her bir Sun UltraSparc T1 işlemci çekirdeğinin çeyrek işlemci olarak hesaplanacağını ve buna göre lisanslama yapılacağını duyurdu. Örneğin 8 çekirdekli bir Sun UltraSparc T1 işlemcisi Oracle için 8 x 0.25= 2 işlemci olarak lisanslanacak.

Sun'ın yeni Sun Fire T1000 ve T2000 sunucularını destekleyen bağımsız yazılım sağlayıcı firmaların tam listesine ve Sun Network Computing NC05Q4 etkinliğinde yeralan diğer duyurulara http//www.sun.com/presskits/networkcomputing05q4 adresinden erişilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!