Yazıcıoğlu'nun annesinin evinde büyük acı

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlunun annesinin evinde büyük acı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 21:46

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun bulunduğu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinde, enkaza ulaşıldığı haberleri üzerine büyük üzüntü yaşandı.

Yazıcıoğlu'nun 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu, kız kardeşleri Naziye Soysal ve Mavuş Ocak ile diğer yakınlarının bulunduğu evde, haberlerin ardından fenalaşan bazı kişilere sağlık ekipleri müdahale etti.

Eve ziyarete gelen Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı diledi.

Yazıcıoğlu'nun annesinin bulunduğu ev ile olayda yaşamını yitirenlerin ailelerinin evlerinin ve BBP İl Başkanlığı binasının önüne ambulans gönderdiklerini ifade eden Özmercan, olayın bu aşamaya gelmesinin kendisini ve tüm Türk milletini üzdüğünü belirterek, bundan sonraki aşamada kimsenin sorun yaşamaması için sağlık tedbirlerini aldıklarını, ilçelerden takviye sağlık ekipleri çağırdıklarını söyledi.
Sağlık ekipleri, anne Yazıcıoğlu'na dün ve bugün sakinleştirici ilaç verildiğini belirtti.

YAZICIOĞLU'NUN YEĞENİ CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Aralarında AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç'ın da bulunduğu çok sayıda ziyaretçi eve gelerek ailenin üzüntüsünü paylaştı. Eve ziyaretçiler gelmeye devam ediyor. Televizyon kanalları ve haber ajansları, evin önünden yayın yaparak gelişmeleri duyuruyor.

Bir televizyon kanalının canlı yayına katılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yeğeni Süleyman Soysal, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını, çok acı bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Bu konuşmalarının yanlış anlaşılmamasını ve yorumlanmamasını isteyen Soysal, olayın acısıyla işin içerisinde başka şeyler de düşündüklerini söyledi. Türkiye'nin her tarafından insanların kendisini aradığını ifade eden Soysal, dayısının herkes tarafından sevildiğini kaydetti.

Yayın sırasında muhabirin bölgeden Yazıcıoğlu ile ilgili de üzücü haberler geldiğini belirtmesi üzerine yeğen Soysal gözyaşlarını tutamadı. Yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan Soysal'a evin önündeki ambulansta müdahale edildi.

ÇOCUKLUK ARKADAŞININ DÜŞÜNCELERİ

Yazıcıoğlu'nun çocukluk arkadaşı, BBP Sivas belediye meclisi üyesi adayı Kadir Soykök de enkazın geç bulunmasına tepki gösterdi.
Çok sevdiği arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş'ten üzücü haberler aldıklarını belirten Soykök, Yazıcıoğlu'ndan haber alamadığını ifade ederek, “İnşallah Cenab-ı Allah onu bize tekrar kavuşturur” dedi.

Yazıcıoğlu ile Şarkışla'da ilköğretim eğitimini beraber yaptığını, onunla ömür boyu beraber olduklarını ifade eden Soykök, bu üzücü olayın Yazıcıoğlu'nun Türkiye'de ve dünyada ne kadar çok sevildiğini gösterdiğini söyledi.

Herkesi dua etmeye çağıran Soykök, kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!