Yazdığınla kalırsın

Güncelleme Tarihi:

Yazdığınla kalırsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, liberal yazarları hedef alarak, “Zannediyorlar ki bizim gayretlerimizle birçok şey oluyor. Sizinki belki bir işaret fişeği, biz olmasak yazdıklarınızla kalırsınız” mesajını verdi.

Erdoğan, partisinin Meclis grubunda şöyle dedi: “Biz her şeyi kendi periyodu içerisinde işleten ve bu şekilde de neticeye milletiyle ulaşma gayreti içinde olan iktidarız. Bugüne kadar hep dik durduk ama dikleşmedik, bundan sonra da dik durmaya devam edeceğiz. Bizim bu dik duruşumuzu birkaç entelektüel veya birkaç köşe yazarı şekillendiremez. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Biz hiçbir yerden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz. Bizim icazetimizin temelinde halk vardır, hak vardır. Demokrasiden kaos, radikalizm çıkacağına hiçbir zaman inanmadık. Düzen ve istikrar ancak ileri demokrasi ile sağlanabilir, ılımlılık, hoşgörü ve uzlaşı ancak ileri demokrasi ile güçlenir. Milletin iradesinden korkmamak gerekir. Çünkü milletin ortak aklı mahşeri vicdanı yanlış yapmaz. Onun için millete ‘bidon kafalı’, ‘göbek kaşıyanlar’ gibi sıfat yakıştırmak işte bir aczin, cehaletin, gafletin ürünüdür. Bunu diyenler de o bir kısım entelektüel geçinenlerin içindendir. Bir kısım köşe yazarlarının içinden çıktı. 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti yüzde 47 ile gelirken, neyle geldi? O cumhuriyet mitingleri ile geldi. Ordumuzu göreve davet eden zihniyetlere, benim milletim, ‘dur bakalım’ dedi. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedi. Şimdi bakıyorum, birileri yine buna hazırlanıyor. Sorun varsa çözüm yeri sandıktır, millete gitmektir.”

Başkanlık sistemi faydalı, tartışılsın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki ‘Başkanlık Sistemi’ açıklamalarına ve “Tiranlığa özeniyor” sözlerine yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Ben Başkanlık Sistemi’nin daha faydalı neticeler doğuracağına inanıyorum. Bu benim kanaatim. Sayın Bahçeli başka türlü düşünebilir. Bir başkası başka türlü düşünebilir. Onların düşüncesine de benim saygım var. Ama lütfen benim düşüncem de bu. Benim düşünceme de saygıları olsun. Dünyada uygulanan bir sistemi söylüyorum. Niye rahatsız oluyoruz bunlardan. Bunların tartışılmasından kimsenin gücenmeye hakkı yok. Bırakalım tartışılsın. Kimse bundan da rahatsız olmasın. Halkın Başkanlık sistemini istemesi durumunda ise ‘Halk istediği zaman egemenlik kayıtsız şartsız milletin’ deyip o yola gireceksin anlayışını benimsiyoruz.” Erdoğan bu konuda bir takvimin olup olmadığı yönündeki soruyu ‘böyle bir şey söz konusu değil” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!