Yazarlar kızıyor o para basıyor

Güncelleme Tarihi:

Yazarlar kızıyor o para basıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 07:00

Yazarların ağır dille eleştirdiği "Recep İvedik"e, gençler büyük ilgi gösterdi.

Filmden fotoğraflar

Filmin fragmanı

Argo ve küfürlü konuşmalara yer verildiği için yazarların ağır dille eleştirdiği "Recep İvedik"e, gençler büyük ilgi gösterdi.
Film ilk haftasında 1 milyon 531 bin kişi tarafından izlendi.
Küfürler eleştiri aldı
Şahan Gökbakar'ın başrolünü, kardeşi Togan Gökbakar’ın da yönetmenliğini üstlendiği "Recep İvedik" filmini yazarlar, çok fazla küfür geçtiği ve skeç tadında olduğu gerekçesiyle yerden yere vuruyor. Ancak gençler, buna rağmen filme büyük ilgi gösteriyor. İlk üç günde elde ettiği 791 bin 536 seyirci sayısıyla en iyi açılış yapan ikinci film unvanını elde eden "Recep İvedik", 2 milyon barajını aşmak üzere.
Gençler ne diyor
Azuth (Ekşisözlük yazarı):
"Nasıl ki Hande Yener'in bir şarkısını seven metalci genç bunu itiraf edemiyorsa, 'Recep

Yazarlar kızıyor o para basıyor

İvedik'i izleyen biri de çıkıp "Anıra anıra güldüm" diyemiyor. En süper Woody Allen filminde bile gülmedim 'Recep İvedik'e güldüğüm kadar."
Emrah Bulut (Üniversite öğrencisi): "Amaç zaten sanatsal film yapmak değil ki... İzle, gül ve unut yani."
Samet Aydın (Lise öğrenci): "Recep İvedik, içimizdeki gerçek sestir, bu toprağın çocuğudur ve fena halde komiktir."
Yazarlar neler yazdılar
Uğur Vardan:
"Her yaştan izleyiciyi kapsayacak bir yapıya sahip değil. Mesela siz hâlâ 'Murat, koy.... de bir tur at'a gülebiliyor musunuz?"
Ahmet Hakan: "Esprileri zeka yerine başka yerlere dayayarak yapılan bu ucuzluğun, küfür edene gülenlerin memleketinde tutmayacağını kim iddia edebilir ki? Nitekim tuttu da."
Ruhat Mengi: "Bol miktarda cinsellik, üç dakikada bir edilen küfürlerin, yapılan el hareketlerinin en abartılısı güldürmeye yeter sanıyorlar. İşin üzücü tarafı 20 yaş altı gençlerin bu tür filmlerle yetişiyor ve bu esprileri beğenebiliyor olması."
Ayşe Özyılmazel: "Salondaki gençler filme bayılıyorlar. Acaba bende mi bir gariplik var? Yaşlanmış olabilir miyim? Ama film gelişmiyor. Arka arkaya skeçleri
dizmişler sanki."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!