'Yazarına ceza veren babamız var'

Güncelleme Tarihi:

Yazarına ceza veren babamız var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 00:15

KAPATILAN Özgür Gündem Gazetesi’yle ilgili soruşturmada, 52 gün önce tutuklanan gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay için arkadaşları Bakırköy Kadın Cezaevi önündeydi.

Haberin Devamı

Robert Kolej mezunlarına aynı okuldan mezun olan ünlü yazar Ayşe Kulin ve tiyatrocu Nedim Saban da destek verdi. Robert Kolej mezunu Aslı Erdoğan’ın ‘Bir Delinin Güncesi’ kitabından bölümler okuyan Ayşe Kulin, şunları söyledi: “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a kitap yollamadım çünkü ellerine ulaşmıyor. Daha sakin bırakırsak sanki daha çabuk çıkartırlar gibi hisse kapıldım. Gövde gösterisini sevmeyen bir iktidar var. Artık hukuk ve adalet kalmadığına göre başka ölçülere göre tutuluyor insanlar içeride. Bize kızdıkça onlardan acısını çıkarmasınlar. İçeride bir sürü benim de yazar dostum var. Niye içerideler izah edemiyorum. Çocuğuna ceza verir gibi yazarına ceza veren bir babamız var. Sabır... Umutlarını kaybetmesinler.”

Nedim Saban’ın okuduğu ortak açıklama şöyle: “İfade özgürlüğünü kullanan Aslı Erdoğan’ın yargılanma sürecinde savunma ve adil yargılanma haklarının ihlal edilmemesini, insan haklarına aykırı tutuklama koşullarına maruz kalmamasını ve bir an önce serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!