Yaz seli, 7 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yaz seli, 7 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2002 02:12

Yurtta önceki gece etkili olan sağanak yağışlar sonucu, Yozgat'ın Şefaatli ve Yerköy, Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde ve Kars'ta toplam 7 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, 1 kişi kayboldu. Bolu'da ise 1 kişi sıcak nedeniyle beyin kanaması geçirip öldü.

Irmaklar taştı

YOZGAT
'ın Şefaatli ve Yerköy İlçesi'nde önceki gece yağan şiddetli yağmur, can ve mal kaybına neden oldu. Şefaatli'de Aksu ve Karasu Irmakları taştı. Karalar Köyü'nde bir ev sular altında kaldı. Evde bulunan 35 yaşındaki Güllü Kaya, hayatını kaybetti. Aynı aileden 12 yaşındaki Esra, 5 yaşındaki Büşra, 2 yaşındaki Ayşe ve 6 aylık Safiye Kaya da sel sularına kapılarak kayboldu. Ancak daha sonra 3'ünün cesetleri bulundu. Yağış nedeniyle ilçe merkezi, Bahçelievler ve Yenimahalle semtlerinde evlerin alt katları su altında kaldı. Otomobillerle birlikte tahıl yığınları sürüklendi, çok sayıda hayvan da telef oldu.

Yıldırım, can aldı

ÇORUM'
un Sungurlu İlçesi'nde sağanak yağış ve fırtına sonucu ilçe merkezinde pek çok evi su bastı. Sungurlu'ya bağlı Kışla Köyü'nde de 53 yaşındaki Mehmet Yardımcı, yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 14 yaşındaki Murat Küçülmez de sel sularına kapılarak boğuldu. Örenkaya Köyü'nde ise odun toplamaya giden kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi kayboldu. İlçede 4 caminin minaresi yıkıldı. Araçlar doludan zarar gördü. Sel nedeniyle trafiğe kapanan Çorum- Ankara karoyolu ise 7 saatte açılabildi.

Yağmurda ev çöktü

KARS'
ta merkeze bağlı Ocaklı Köyü'nde şiddetli yağmur sonucu Hayrettin Kara'ya ait ev çöktü. 19 yaşındaki Şahin Kara öldü, Aliz, Rabiya ve Veysel Kara yaralı kurtarıldı.

KONYA'nın Derbent İlçesi'nde yağmur 4 bin dekar ekili alana zarar verdi, 20 evi su bastı. İlçe merkezinde 20 evi su basarken, açık alanda yakınına yıldırım düşen Emine Tunç ağır yaralandı. Kanalizasyon şebekesi önemli zarara uğradı.

Selin ağır faturası

KAYSERİ'
de önceki gece 3 saat süren şiddetli yağmurun faturası ağır oldu. Erkilet sırtlarından gelen sel ile yağmur suları yüzünden, 15 mahallede bine yakın ev zarar gördü. 2 elektrik trafosu patladı. Elektrik kontağından 5 yangın çıktı, yollar tahrip oldu, kanalizasyon şebekesi patladı, evlerin bahçe duvarları çöktü.

KIRŞEHİR'in Çiçekdağı İlçesi'nde, 100 evin alt katlarını su bastı. Bazı ağaçlar kırıldı ve enerji nakil hatları koptu, Banaklı Köyü yolu tahrip oldu.

NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'ne bağlı Karaburna Köyü'nde sel nedeniyle bazı evler hasar gördü ve köy yolları kullanılamaz hale geldi.

ADAPAZARI'nda dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkildi. Deprem sonrası altyapı sorunu çözülemeyen Adapazarı'nda 100'ü aşkın ev ve işyerini su bastı. Otomobiller yolda kaldı.

Yarım saatlik yağmur yetti

İzmit kent merkezi yarım saat süren yağmura teslim olurken, yüzlerce araç yollarda kaldı, çok sayıda ev ve işyerininin alt katlarını sel suları bastı. Şiddetli yağmurla birlikte kentin yüksek kesimlerden kopan seller, çukur semtleri göle çevirdi. Yağmur suyu kolektör çalışmalarının henüz tamamlanamaması nedeniyle İzmit'te D-100 karayolunun bir bölümünü, eski demiryolu caddesini ve Halkevi Meydanı'nı, nehir gibi akan sel suları kapladı. Cadde ve sokaklarda çok sayıda araç yolda kaldı. Sürücüler, ayakkabılarını çıkarıp suya girerek, birbirlerine yardım edip sel suları içindeki araçlarını uygun yerlere çekmeye çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!